INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pijaca "Skadarlija" dobija novi asfalt

07.04.2016. | B. V. | Politika

Za žitelje Starog grada, Palilule i drugih beogradskih opština omiljena pijaca „Skadarlija“ u narodu poznata kao Bajlonijeva ovih dana je u jednom delu pretvorena u gradilište. Donji deo sa leve strane potpuno je raskopan i posut šljunkom i peskom. To je „osnova“ na koju će uskoro doći novi sloj asfalta.

- Odlučili smo da asfaltiramo najveći deo pijace „Skadarlija“ jer je bio prepun rupa. Predvideli smo da neke lokale, davno smeštene nasred tržnice, pomerimo i sklonimo ih prema zidanom objektu, kako bi se dobila skladna celina i veći prostor za tezge – objašnjava Ivan Sočo, direktor JP „Gradske pijace“.

Sve tezge iz dela tržnice koji je predviđen za asfaltiranje sada su u drugom delu pijace. Neke od tezgi će posle završenih radova biti preuređene i imaće rustičan izgled, poput onih na pijaci u Zemunu.

Osim promena na otvorenom delu „Skadarlije“, pre oko mesec dana izmene je pretrpela i mlečna hala. Opremljena je sa 34 nove rashladne vitrine. U njima se nalaze specijalni ventilatori koji održavaju potrebnu temperaturu za proizvode od mleka i mesa.  Tržnice „Skadarlija“, „Senjak“, „Kalenić“ i „Palilula“ nekada su se po propisima vodile kao takozvane pijace – trgovi, a na osnovu novih zakonskih odredbi one su izgubile tu „funkciju“.

- Postojao je plan da ove pijace u toku dana budu tržnice, a da se noću pretvaraju u trgove. Takvim rešenjem gubili bi svi jer bi bili potrebni sati da se sve tezge postave i sklone. Sada će pijace biti pijace, odnosno svojevrsni centri za prodaju hrane. Kada budu rešene određene pravne i administrativne prepreke, pijaca „Skadarlija“ biće potpuno preuređena.  Planirano je da se ispod pijace napravi podzemna garaža, a da otvoreni deo bude potpuno natkriven – kaže Sočo.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;