Sele parking sa Slavije

31.03.2016. | N. Vukić | Novosti

Novo ruho za Slaviju podrazumeva ne samo rekonstrukciju kolovoza i tramvajskih šina, već i selidbu parkirališta sa najpoznatijeg trga u Beogradu. Planirano je da tokom obnove ovaj prostor bude namenjen za odvijanje saobraćaja.

U Gradskoj upravi kažu da će pravac od Makenzijeve prema Kralja Milana i Beogradskoj biti prohodan jer će na prostoru gde je sada smeštena služba „Parking servisa“ biti izgrađena privremena saobraćajnica.

- Parking-prostor između Beogradske i Ulice prote Mateje se ukida i iskoristiće se za odvijanje pešačkog saobraćaja u vreme radova – objašnjava Luka Petrović, direktor „Agencije za investicije“. - Dok će parking između Prote Mateje i Alekse Nenadovića ostati u funkciji i tokom radova, a i kasnije.

U JKP „Parking servis“ su nam potvrdili da su obavešteni i spremni za selidbu.

- Planirano je da se potpuno izmesti „Fast-park“ i deo gde „pauk“ donosi vozila, a trebalo bi da ostane u upotrebi parkiralište sa desne strane Ulice prote Mateje – rekli su u ovom preduzeću. - Sve što nadležni budu tražili od nas mi ćemo uraditi.

Oni dodaju da se po završetku rekonstrukcije Trga Slavija neće vraćati na prostor koji će se tokom radova koristiti kao privremena saobraćajnica. Naime, na mestu sadašnjeg montažnog parkirališta prostor će biti prenamenjen.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...