Sve kompanije dobrodošle na tender za Slaviju

30.03.2016. | Beoinfo

Povodom objavljivanja tendera za izbor izvođača za rekonstrukciju Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da sve domaće i strane kompanije mogu da učestvuju na ovim tenderima i daju svoj doprinos realizaciji ovog velikog projekta i dodao da su gradski tenderi otvoreni za sve i „želimo da vidimo nadmetanje najboljih za dobijanje posla”.

Vesić je istakao da je rekonstrukcija Trga Slavija i Bulevara oslobođenja veoma važan projekat za Beograd.

- Trg Slavija i Bulevar oslobođenja predstavljaju jednu od najznačajnijih saobraćajnica u gradu i zato nećemo dozvoliti da rekonstrukcija traje dan duže nego što je predviđeno. Od izvođača očekujemo da radi svakodnevno, u punom kapacitetu, da radovi budu završavani na vreme, kako u krajnjem roku tako i međurokovima, i da kvalitet radova odgovara zahtevima projekta. Nećemo se ustručavati da naplatimo penale za svako kašnjenje ili nepoštovanje ugovora, kao što ćemo isplatiti bonuse za dobar rad i raniji završetak radova. Upozoravam sve potencijalne izvođače da će grad dnevno pratiti tempo realizacije radova i da ćemo redovno izveštavati javnost o stanju na projektu. Na ovom poslu kontrole biće lično angažovano više gradskih čelnika, koji će zajedno sa direktorom „Agencije za investicije i stanovanje Grada Beograda“ voditi računa o svakom detalju ovog posla. Kompanije koje budu učestvovale na tenderu treba da budu spremne na ovakv način i tempo rada koji do sada nije bio uobičajen u Beogradu kada se radila gradska infrastruktura – poručio je Vesić.

On je dodao da je zbog svega toga čvrsta odluka Grada Beograda da rekonstrukcija Trga Slavija i Bulevara oslobođenja traje što kraće. Otvaranje ponuda će biti 12. maja i grad će učiniti sve da  rekonstrukcija počne do 15. juna.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...