Sve kompanije dobrodošle na tender za Slaviju

30.03.2016. | Beoinfo

Povodom objavljivanja tendera za izbor izvođača za rekonstrukciju Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da sve domaće i strane kompanije mogu da učestvuju na ovim tenderima i daju svoj doprinos realizaciji ovog velikog projekta i dodao da su gradski tenderi otvoreni za sve i „želimo da vidimo nadmetanje najboljih za dobijanje posla”.

Vesić je istakao da je rekonstrukcija Trga Slavija i Bulevara oslobođenja veoma važan projekat za Beograd.

- Trg Slavija i Bulevar oslobođenja predstavljaju jednu od najznačajnijih saobraćajnica u gradu i zato nećemo dozvoliti da rekonstrukcija traje dan duže nego što je predviđeno. Od izvođača očekujemo da radi svakodnevno, u punom kapacitetu, da radovi budu završavani na vreme, kako u krajnjem roku tako i međurokovima, i da kvalitet radova odgovara zahtevima projekta. Nećemo se ustručavati da naplatimo penale za svako kašnjenje ili nepoštovanje ugovora, kao što ćemo isplatiti bonuse za dobar rad i raniji završetak radova. Upozoravam sve potencijalne izvođače da će grad dnevno pratiti tempo realizacije radova i da ćemo redovno izveštavati javnost o stanju na projektu. Na ovom poslu kontrole biće lično angažovano više gradskih čelnika, koji će zajedno sa direktorom „Agencije za investicije i stanovanje Grada Beograda“ voditi računa o svakom detalju ovog posla. Kompanije koje budu učestvovale na tenderu treba da budu spremne na ovakv način i tempo rada koji do sada nije bio uobičajen u Beogradu kada se radila gradska infrastruktura – poručio je Vesić.

On je dodao da je zbog svega toga čvrsta odluka Grada Beograda da rekonstrukcija Trga Slavija i Bulevara oslobođenja traje što kraće. Otvaranje ponuda će biti 12. maja i grad će učiniti sve da  rekonstrukcija počne do 15. juna.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...