INFONET-468X60-BANNER

Radovi na rekonstrukciji Narodnog pozorišta u Subotici

16.03.2016. | S. I. | Dnevnik

U toku je peta faza na izgradnji i rekonstrukciji Narodnog pozorišta u Subotici koja bi trebalo da bude završena do kraja maja.

- Radovi se odvijaju po planu i trenutno su u toku radovi na krovnoj konstrukciji. Počela je montaža čeličnih stubića koji će biti nosači čelične konstrukcije za mašinsku opremu. Prema Koorzou se sada zidaju  i armiraju noseći stubovi fasade. Radovi ubrzano teku. Očekuje se da će tokom marta početi i radovi na oblaganju fasade, odnosno potkonstrukcija i postavljanje oplate – izjavio je direktor „Direkcije za izgradnju grada Subotice“, Peter Blau.

On je rekao da predstoji šesta faza radove koju bi, prema nagoveštaju, trebalo da sufinasiraju Ministarstvo za kulturu i „Uprava za kapitalna ulaganja APV“.

- Najava je 120 miliona dinara, a i grad će se učestvovati sa svojih 10 odsto. U toj fazi bi se završile kompletne fasade na zgradi pozorišta i imali kompletno završeni spoljni deo. Nakon toga bi išli na uređenje unutrašnjeg dela objekta i osposobljavanje jedne pozorišne dvorane da se može staviti u funciju – objasnio Blau.

Radovi u petoj fazi koštaju 187 miliona dinara, a izvođač je konzorcijum subotičkih poduzeća „SMB gradnja“, „Cim gas“ i „Rotel“.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;