INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Šoping-molovi siguran biznis

10.03.2016. | I. Preković | Novosti

Građevinska sezona uveliko je u jeku, bar kada su pitanju novi tržni centri prestonice. Radovi na šoping-molu u Rajićevoj gotovo da se privode kraju, dok na Paliluli radnici užurbano kopaju temelje za „Beogradsku plazu“, ali i za budući „tržnjak“ u Borči.

U trci do prvih kupaca daleko ispred svih vodi TC „Rajićeva“, čiji su spratovi već nadvisili Gradsku biblioteku i okolne zgrade na kraju Knez Mihailove. Po svemu sudeći, projekat od oko 57.000 kvadrata hrli u susret otvaranju, zakazanom za sledeću godinu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Svoj zaostatak za zemljacima nadoknađuje, takođe, izraelski investitor „Plaza centri“ u Višnjičkoj ulici. Od letos radovi raščišćavanja placa nekadašnje fabrike „Sport“ prerasli su u izlivanje temelja, ugrađivanje armature za oko 60.000 kvadrata u četiri nadzemne etaže i podzemni parking. Prva polovina 2017. godine je rok za završetak gradnje, „teške“ oko 80 miliona evra.

Nešto manji, ali i te kako vredan je i projekat „MPC propertis“ za žitelje desne obale Dunava. Izgradnja novih rafova u Borči, kod naselja „Sivi dom“, trebalo bi da bude završena do kraja godine. Uz Zrenjaninski put nići će ritejl park od 12.000 kvadrata.

Iako tek zaokružuje prvu godinu poslovanja, slično izdanje kupovine sa druge strane Dunava, TC „Zemun park“ priprema se za sledeću fazu izgradnje, a mini tržni centar sredinom godine zaživeće i na Banovom brdu, na mestu nekadašnje velike robne kuće „Beteks“.

I Boleč dobija svoj „svemirski brod"

Na prostoru od 1,23 hektara u Ulici 29. novembra u Boleču danas će svečano krenuti izgradnja tržnog centra, distributivnog centra sa hladnjačom i centrom za edukaciju.

Prema najavama investitora, kompanije „Jablanica MP“, građevinu na 9.000 kvadrata činiće više zgrada, pokrivenih staklenom opnom. U njima će biti smešteni samoposluge sa poslovnim prostorijama, restorani, butici...

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;