INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Dva tendera za obnovu Trga Slavija

07.03.2016. | Tanjug

- Na dnevnom redu sednice Skupštine grada je izmena plana „Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“ na osnovu koje će za nekoliko nedelja biti raspisana dva tendera u okviru obnove Trga Slavija – izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

- Jedan tender je za fontanu, koja je naša obaveza, a drugi za saobraćajnicu od Bulevara oslobođenja do Autokomande, za koju tražimo saglasnost od „Evropske banke za obnovu i razvoj“ (EBRD) – rekao je Vesić gostujući na Studiju B, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kako je dodao, današnja odluka će omogućiti da se u narednih nekoliko nedelja krene u raspisivanje ta dva tendera.

- Naša „Agencija za investicije i stanovanje“ uputila je tender na saglasnost EBRD, a do kraja maja i početkom juna očekujemo i početak radova koji će trajati 155 dana – naveo je Vesić.

Vesić je naglasio da će plan omogućiti stambenu izgradnju, otvaranje pet industrijskih zona, realizaciju projekta spuštanja Beograda na reke, izgradnju dva prstena oko Beograda, kao i tunela od Savske ulice do Bulevara despota Stefana i izmeštanje teretnog saobraćaja iz centra Beograda.

Na dnevnom redu današnje sednice biće i uvođenje četiri nove kategorije za stipendije, rekao je Vesić i naveo da su to najbolji studenti, studenti sa invaliditetom, najbolji učenici i učenici sa invaliditetom.

- Za to će biti odvojeno 24 miliona dinara, ali to nije sve jer je grad osnovao Fondaciju za mlade talente, za šta je izdvojeno 12 miliona dinara – istakao je gradski menadžer.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;