INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Radovi na deonici auto-puta Niš-Merdare-Priština u prvoj polovini 2017.

07.03.2016. | Tanjug

Rad na deonici autoputa Niš-Merdare-Priština trebalo bi da počne u prvoj polovini naredne godine, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je za RTV „Pink“ kazala da je za nas izgradnja svakog puta značajna jer se upoljšljavaju naši radnici i kompanije, isticući da je na Koridoru 10 trenutno angažovano preko 500 kompanija i više od 25.000 radnika.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Nama je ovaj auto-put važan, ne samo zbog veze i prevoza robe i ljudi, jer ćemo se preko Koridora 10 povezati i sa Bugarskom, Albanijom i Makedonijom, već i zato što podrazumeva i dodatno upošljavanje naših kompanija – rekla je Mihajlović.

Ona je navela da je Srbija završila svoje obaveze u tom pogledu i da se projektna dokumentacija završava.

- Očekujemo da naredne godine, početkom prvih šest meseci započne rad na deonici Niš-Merdare-Priština. Razgovaramo o tome kako ćemo finansirati jer nećemo da uzimamo kredit, hoćemo da nađemo drugi način izvora finansiranja, razgovaramo i sa i evropskim partnerima o tome – istakla je Mihajlović.

Ona je kazala da se u Srbiji trenutno rekonstruiše 1.100 kilometara puta i da će do kraja godine, odnosno početkom iduće biti završen Koridor 10.

Ona je podsetila i da je Vlada Srbije donela Zakon o ozakonjenju da bi pomogla građanima, jer od 1, 5 milion nelegalno izgrađenih objekata 80 odsto čine kuće i stanovi koje nisu mogli da legalizuju.

U lokalnim samoupravama, kako je kazala, taj posao ide dobro.

- Uvek međutim, može bolje, a postoje lokalne samouprave sa kojima ministatsvo radi i pomaže im – istakla je Mihajlović. - Pokušavamo da pomognemo građanima da završe posao, navela je ona i dodala da se nada da će do kraja ove ili sredine sledeće godine građani  imati svoje papre i znati da su vlasnici svojih stanova i kuća.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;