INFONET-468X60-BANNER

Grad poziva investitore da ulože u "Sava centar"

03.03.2016. | M. R. B. | Politika

Neobavezujući javni poziv za prikupljanje pisama zainteresovanosti za rekonstrukciju i unapređenje poslovanja „Sava centra“ objavljen je na sajtu Gradske uprave.

- Poziv će biti otvoren do 1. aprila, a od zainteresovanih se očekuje da dostave okvirni biznis plan i investicioni program, kao i predlog modela partnerstva sa gradom koji nema u planu da ulaže u „Sava centar“ – najavio je gradonačelnik Siniša Mali.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Pisma će analizirati radna grupa u kojoj se nalaze predstavnici grada, Ministarstva trgovine, turističkih organizacija i kongresnih biroa Srbije i Beograda, „Er Srbije“ i „Horesa“.

- Posle toga grad će doneti odluku o pravnom modelu partnerstva i inicirati drugu fazu postupka, a na ovaj način celokupna kongresna industrija prvi put biće uključena u odlučivanje o sudbini „Sava centra“ – istakao je Mali.

Okvirne procene su da bi ulaganje do 25 miliona evra u rekonstrukciju „Sava centra“, kao i potpuno korišćenje svih njegovih potencijala u periodu od deset godina, omogućilo prihod za kongresnu i građevinsku industriju od oko 300 miliona evra i direktno uticalo na otvaranje 5.000 novih radnih mesta u ovim granama privrede.

U gradu očekuju da će usvajanjem Generalnog urbanističkog plana i Plana generalne regulacije potencijalnim partnerima biti omogućeno korišćenje okolnih parcela za izgradnju dodatnih sadržaja.

- Na taj način u potpunosti će se iskoristiti svi potencijali „Sava centra“ i on učiniti privlačnijim za investitore. Zajedno sa planovima za izmeštanje autobuske stanice u Blok 42, centralni deo Novog Beograda će dobiti potpuno novo lice i postati jedna od atraktivnijih investicionih lokacija – naglasio je gradonačelnik i podsetio da će obnovom i profesionalizacijom menadžmenta „Sava centra“ grad postati središte kongresnog turizma u ovom delu Evrope.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;