INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Atletska dvorana za nove rekorde (video)

01.03.2016. | Beobuild

Posle skoro tri godine od početka gradnje završena je atletska dvorana u Beogradu, prvi specijalizovani objekat za pripremu i trening atletičara tokom zimskog perioda. Iako ideja postoji više decenija, na inicijativu Atletskog saveza Srbije u januaru 2013. konačno je počela realizacija ovog važnog projekta. Izgradnju atletske dvorane podržalo je Minstarstvo za omladinu i sport, kroz finansijska sredstva od skoro 5 miliona evra, dok je zemljište za objekat ustupilo Ministarstvo odbrane.

Nova atletska dvorana nalazi se u Bulevaru Oslobođenja, u okviru kasarne „General Jovan Mišković“ Vojne akademije u Beogradu. Radi se o kombinovanom atletskom objektu koji se prostire na preko 7.000 kvadrata i omogućava izvođenje treninga i takmičenja u trkačkim, ali i tehničkim disciplinama. Dvorana poseduje 4 kružne staze dužine 200m sa polukružnim nagibima, koji su inače standard za staze ove dužine na zatvorenom i 8 pravih staza dužine 60 metara. Od tehničkih disciplina atletičarima će biti dostupna staza za skok u dalj, troskok, zatim prostor za skok sa motkom i skok u vis, kao i prostor za bacanje kugle. U ostalim prostorijama smešteni su prateći sadžaji poput svlačionica sa kupatilom, teretane, prostora za antidoping kontrole na takmičenjima itd.

Dvorana će biti usklađena sa standardima Svetske atletske organizacije i svojim sadržajima zadovoljavaće uslove za organizaciju nacionalnih takmičenja i Balkanijade. Za te potrebe objekat poseduje tribine sa kapacitetom od 1000 sedećih mesta. U okviru pratećih prostorija dvorane nalaziće se i kancelarije Atletskog saveza Srbije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;