Atletska dvorana za nove rekorde (video)

01.03.2016. | Beobuild

Posle skoro tri godine od početka gradnje završena je atletska dvorana u Beogradu, prvi specijalizovani objekat za pripremu i trening atletičara tokom zimskog perioda. Iako ideja postoji više decenija, na inicijativu Atletskog saveza Srbije u januaru 2013. konačno je počela realizacija ovog važnog projekta. Izgradnju atletske dvorane podržalo je Minstarstvo za omladinu i sport, kroz finansijska sredstva od skoro 5 miliona evra, dok je zemljište za objekat ustupilo Ministarstvo odbrane.

Nova atletska dvorana nalazi se u Bulevaru Oslobođenja, u okviru kasarne „General Jovan Mišković“ Vojne akademije u Beogradu. Radi se o kombinovanom atletskom objektu koji se prostire na preko 7.000 kvadrata i omogućava izvođenje treninga i takmičenja u trkačkim, ali i tehničkim disciplinama. Dvorana poseduje 4 kružne staze dužine 200m sa polukružnim nagibima, koji su inače standard za staze ove dužine na zatvorenom i 8 pravih staza dužine 60 metara. Od tehničkih disciplina atletičarima će biti dostupna staza za skok u dalj, troskok, zatim prostor za skok sa motkom i skok u vis, kao i prostor za bacanje kugle. U ostalim prostorijama smešteni su prateći sadžaji poput svlačionica sa kupatilom, teretane, prostora za antidoping kontrole na takmičenjima itd.

Dvorana će biti usklađena sa standardima Svetske atletske organizacije i svojim sadržajima zadovoljavaće uslove za organizaciju nacionalnih takmičenja i Balkanijade. Za te potrebe objekat poseduje tribine sa kapacitetom od 1000 sedećih mesta. U okviru pratećih prostorija dvorane nalaziće se i kancelarije Atletskog saveza Srbije.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...