INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Mali: Beograd decenijama čeka novu autobusku stanicu, radovi 2017. (video)

23.02.2016. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da početak izgradnje nove autobuske stanice u Bloku 42, projekta vrednog oko 20 miliona evra, za koju je danas dogovorena i pomoć „Evropske banke za obnovu i razvoj“ (EBRD), očekuje na proleće naredne godine.

- To je za nas najvažnija vest danas, jer Beograd decenijama čeka na novu autobusku stanicu. Dogovorili smo se da EBRD podrži izgradnju stanice, i očekujemo da će radovi početi na proleće naredne godne – rekao je Mali novinarima na marginama „Investicionog samita zapadnog Balkana“ koji organizuje EBRD.

Mali je naveo da od te banke očekuje tehničku, ali i pomoć kroz znanje u javno-privatnim partnerstvima i kroz eventualno finansiranje.

- Želimo da ne radimo sami na tome, da imamo partnera i operatera koji će pomoći da stanica profunkcioniše, i EBRD će nam u tome pomoći – rekao je on.

Prema njegovim rečima, nakon otvaranja železničke stanice „Prokop“, ovo je najvažniji infdrastrukturni projekat u Beogradu.

- Time ćemo, ne samo rasteretiti centar grada od saobraćaja, već stvaramo i osnovu za izgradnju druge faze projekta „Beograd na vodi“ – rekao je Mali.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;