Počinje gradnja zdravstvene stanice u Malom Mokrom Lugu

02.02.2016. | Tanjug

- Grad Beograd uskoro će početi izgradnju zdravstvene stanice u Malom Mokrom Lugu, radi rešavanja problema nedostajućih objekata zdravstvene zaštite – izjavio je direktor „Agencije za investicije i stanovanje“ Luka Petrović.

Prema njegovim rečima, gradnja će se finansirati posredstvom „Agencije“, objekat će se nalaziti u Bosanskoj ulici u Malom Mokrom Lugu, na Zvezdari. Petrović je istakao da je rok za izvođenje radova deset meseci, a planirano je da radovi počnu sredinom februara.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prema njegovim rečima, procenjeno je da će ukupna investicija, koja pored sredstava za izvođenje radova obuhvata i troškove stručnog nadzora, priključenja na infrastrukturu i drugo, iznositi oko sedamdeset miliona dinara.

Tehničku dokumentaciju, građevinsku dozvolu i tehnički pregled izvedenih radova obezbedili su „Sekretarijat za zdravstvo“ i Gradska opština Zvezdara. „Agencija za investicije i stanovanje“ zaključila je ugovor sa izvođačem radova firmom „Zidar“ iz Negotina.

Petrović je za „Beoinfo“ objasnio da će se objekat sastojati iz dva krila koja formiraju konfiguraciju „T“ oblika, a ukupna površina iznosiće oko 750 kvadratnih metara. U prizemlju će se nalaziti prostorije službe opšte zdravstvene zaštite, čekaonica sa hodnikom, kartoteka, tri lekarske ordinacije, prostorija za intervencije, previjalište, sanitarne prostorije za pacijente i blok zajedničkih prostorija za medicinsko osoblje. Predviđeno je da na spratu budu prostorije stomatološke službe, kao i prostorije za edukaciju i patronažu. U podrumu bi trebalo da budu smeštene zajedničke pomoćne i tehničke prostorije, a objekat će, kako je rekao Petrović, biti opremljen svim potrebnim instalacijama vodovoda i kanalizacije, elektro i mašinskim instalacijama.

- Na parceli je predviđena i izgradnja novog objekta trafostanice, kao i dečje igralište – dodao je on.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...