INFONET-468X60-BANNER

Počinje gradnja zdravstvene stanice u Malom Mokrom Lugu

02.02.2016. | Tanjug

- Grad Beograd uskoro će početi izgradnju zdravstvene stanice u Malom Mokrom Lugu, radi rešavanja problema nedostajućih objekata zdravstvene zaštite – izjavio je direktor „Agencije za investicije i stanovanje“ Luka Petrović.

Prema njegovim rečima, gradnja će se finansirati posredstvom „Agencije“, objekat će se nalaziti u Bosanskoj ulici u Malom Mokrom Lugu, na Zvezdari. Petrović je istakao da je rok za izvođenje radova deset meseci, a planirano je da radovi počnu sredinom februara.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prema njegovim rečima, procenjeno je da će ukupna investicija, koja pored sredstava za izvođenje radova obuhvata i troškove stručnog nadzora, priključenja na infrastrukturu i drugo, iznositi oko sedamdeset miliona dinara.

Tehničku dokumentaciju, građevinsku dozvolu i tehnički pregled izvedenih radova obezbedili su „Sekretarijat za zdravstvo“ i Gradska opština Zvezdara. „Agencija za investicije i stanovanje“ zaključila je ugovor sa izvođačem radova firmom „Zidar“ iz Negotina.

Petrović je za „Beoinfo“ objasnio da će se objekat sastojati iz dva krila koja formiraju konfiguraciju „T“ oblika, a ukupna površina iznosiće oko 750 kvadratnih metara. U prizemlju će se nalaziti prostorije službe opšte zdravstvene zaštite, čekaonica sa hodnikom, kartoteka, tri lekarske ordinacije, prostorija za intervencije, previjalište, sanitarne prostorije za pacijente i blok zajedničkih prostorija za medicinsko osoblje. Predviđeno je da na spratu budu prostorije stomatološke službe, kao i prostorije za edukaciju i patronažu. U podrumu bi trebalo da budu smeštene zajedničke pomoćne i tehničke prostorije, a objekat će, kako je rekao Petrović, biti opremljen svim potrebnim instalacijama vodovoda i kanalizacije, elektro i mašinskim instalacijama.

- Na parceli je predviđena i izgradnja novog objekta trafostanice, kao i dečje igralište – dodao je on.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;