INFONET-468X60-BANNER

Grad naplaćuje i penale za Stepu?

29.01.2016. | M. T. Kovačević | Novosti

Grad Beograd mogao bi da naplati čak 228 miliona dinara od preduzeća „MBA Ratko Mitrović Niskogradnja“, koje je kao izvođač radova rekonstruisalo Ulicu vojvode Stepe, ako se utvrdi da u predviđenom roku od šest meseci nisu ispravljene sve uočene mane i nepravilnosti.

Zakonom propisani probni rad ističe – za dva dana. Da bi saobraćajnica dobila upotrebnu dozvolu od „Sekretarijata za urbanizam“, izvođač radova mora da dobije pozitivan izveštaj tehničkog pregleda koji će uraditi „Gradski zavod za veštačenje“.

Ilustracija (ww.pixabay.com)

Veštaci izlaze danas na teren, a kako „Novosti“ saznaju, još uvek nije ispravljeno desetak nepravilnosti. U četvrtak je u „Sekretarijatu za saobraćaj“ održana prezentacija, jer izvođači tek treba da puste u rad adaptibilno upravljanje saobraćajanom signalizacijom.

Uočeni su i nedostaci na vertikalnoj signalizaciji. Naime, do 31. januara, potrebno je da se poprave 34 oštećena saobraćajna znaka. Izvođači radova u obavezi su da dostave deo projekta izvedenog stanja, koji se odnosi na javnu rasvetu.

Za zeleno svetlo nedostaje i zapisnik o nivelaciji terena, potvrda „Gradskog saobraćajnog preduzeća“ da su sve automatske skretnice u funkciji, kao i atesti za kontrolore koji regulišu paljenje svetla na semaforima.

Ukoliko do 31. januara ovaj posao ne bude završen, grad izvođaču, po Zakonu o izvođenju i građenju, probni rad može da produži na još šest meseci. A može i da povuče novac od garancija u iznosu od čak 228 miliona.

Otvaranje u avgustu

Glavna voždovačka saobraćajnica bila je blokirana 13 meseci, da bi avgusta 2015. na radost žitelja ovog dela Beograda, konačno, bila puštena za nesmetan protok vozila i pešaka. U dokumentima Nadzornog organa, ukazano je na niz nedostataka, jer nisu završeni svi projektom predviđeni radovi. Posle pregovora, grad je firmi „MBA Ratko Mitrović Niskogradnja“ dao dodatno vreme – još šest meseci da „ispegla“ nepravilnosti.

„MBA Ratko Mitrović Niskogradnja": Sitnice

Direktor GP „MBA Ratko Mitrović Niskogradnja“ Ilija Đorđević tvrdi da ne postoje nikakvi nedostaci koje treba da isprave, već je u pitanju zamena polomljene saobraćajne signalizacije.

- Ekipe će izaći na teren i u predviđenom roku, za dan-dva, zameniti oštećene saobraćajne znakove – rekao je Đorđević i dodao da je to jedino što bi izvođač trebalo da uradi u Ulici vojvode Stepe i da nema nikakvih drugih problema.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;