INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Subotica: Reflektori na Gradskom stadionu čekaju novi projekat

27.01.2016. | Subotica.com

Zbog neadekvatnog projekta, po kome temeljna konstrukcija stubova ne može da izdrži veliko opterećenje, obustavljeni su radovi na postavljanju reflektora na Gradskom stadionu. Čeka se novi projekat, a prema planovima, radovi treba da se nastave u maju.

Naime, još 2014. godine raspisan je tender za postavljanje reflektora a posao je dobila projektantska kuća „DMP inžinjering“ iz Novog Sada. Potom je usledio tender za građevinske radove, koji je raspisala „Direkcija za izgradnju grada“, a za ceo posao je iz gradskog budžeta izdvojeno je 19,5 miliona dinara.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Prilikom otvaranja ponuda, komisija je odabrala najjeftiniju, a kada su počeli radovi na izgradnji četiri stuba, primećena je greška u temeljnoj konstrukciji koja treba da drži reflektore – objašnjava Robert Tot, direktor JKP „Stadion“. - Veštačenjem se utvrdilo da temelji neće izdržati toliko opterećenje, da bi došlo do prevrtanja reflektora i radovi su obustavljeni.

Nova javna nabavka biće raspisana u martu, a radovi bi trebalo da se nastave u maju.

- Mora doći do preprojektovanja glavnog projeka, temelji će morati da se dolivaju a čelična konstrukcija stubova koja je već napravljena, moraće da se ojača – dodaje Tot.

Dok „Philipsovi“ reflektori, donacija „Fudbalskog saveza Srbije“ vredna 150 hiljada evra, čekaju da budu postavljeni, grad najavljuje tužbu protiv projektantske kuće i svih odgovornih.

- Iako je ponuda bila najjeftinija, projekat je trebalo da se prouči i da stručnjaci uvide grešku i zbog toga ćem tužiti sve koji su odgovorni za to – izjavio je gradonačelnik Jene Maglai prilikom novogodišnjeg obraćanja novinarima. - Uvek apelujemo na štednju, ponuda jeste bila najjeftinija, ali smo zbog greške izgubili i vreme i novac.

Podsetimo, reflektori na Gradskom stadionu su neophodan preduslov da subotički superligaš FK „Spartak“ igra mečeve u svom gradu. Jedan od uslova je i spoljno osvetljenje stadiona, za koje, kao i za elektro radove na reflektorima, u nekom budućem periodu iz gradskog budžeta potrebno je obezbediti oko 20 miliona dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;