Rampu u Bubanj potoku sele do 15. oktobra

25.01.2016. | N. Vukić | Novosti

Izmeštanje naplatne rampe kod Bubanj potoka, koje je trebalo da počne još prošlog leta, trebalo bi da bude završeno najkasnije do 15. oktobra, a taj nimalo naivan, ali veoma unosan posao, poveren je austrijskom „Štrabagu“, koji će imati pomoć domaćih firmi „Vojvodinaput Pančevo“ i „PZP Zaječar“.

Iako je u konkursnoj dokumentaciji navedeno da svi radovi, sa nabavkom i ugradnjom opreme neophodne za funkcionisanje sistema naplate putarine moraju biti završeni do kraja avgusta, izabrani izvođač je zatražio mesec i po dana duži rok, a zauzvrat će inkasirati 2.095.241.098 dinara ili oko 17 miliona evra.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Još jedan od uslova koji izvođač mora da ispoštuje je da obezbedi nesmetano odvijanje saobraćaja na auto-putu i održavanje neophodnog nivoa bezbednosti. Kada, zbog izvođenja radova na delu postojećih kolovoznih traka auto-puta, bude potrebno preusmerenje saobraćaja na novoizgrađene površine ili privremene saobraćajnice, kolovozne trake moraju biti fizički razdvojene na pogodan način, tako da omoguće bezbednost vožnje za vozila koja se kreću suprotnim smerovima i onemoguće ulazak iz jedne trake u onu za suprotan smer.

Kao podizvođač biće angažovan i Institut „Mihajlo Pupin“, koji će biti zadužen za radove na instalaciji, sistemu video-nadzora i alarmnih sistema za obezbeđenje radnika i imovine, dok će „Srbijaput“ izvoditi deo zemljanih radova i postavljanje saobraćajne signalizacije i opreme.

I „Ikea“ čeka početak radova

Švedski gigant „Ikea“ sa nestrpljenjem iščekuje premeštanje naplatne rampe u Bubanj potoku pošto će ona baš na tom mestu graditi svoj prvi objekat u Srbiji.

Izgradnja robne kuće moći će da počne kada bude završeno izmeštanje naplatne stanice, dakle nikako pre sredine oktobra ove godine.

Otpali „Planum“ i „Integral“

Na tenderu za izmeštanje naplatne rampe Bubanj potok, odnosno izgradnju naplatne stanice i baze za održavanje puteva kod Vrčina, najvišu prihvatljivu ponudu dao je „Integral inženjering“ – 2.293.720.944,84 dinara. U igri je bila i zajednička ponuda „Planuma“, „Trioprojekta“ i TTK.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


GROLIT-RAD
GROLIT-RAD
BEOGRAD-OSTRUŽNICA
www.grolitrad.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...