INFONET-468X60-BANNER

Posle 60 godina naselje u Resniku dobija kanalizaciju

23.12.2015. | Tanjug

Nakon više od 60 godina u naselju Ljubiša Jelenković u Resniku počeli su radovi na postavljanju kanalizacione mreže na koju će biti priključeno više od 500 domaćinstava.

Kako je rečeno, radovi koštaju više od 33 miliona dinara, a prema rečima gradskog menadzera Gorana Vesića biće završeni do 10. maja naredne godine.

Napomenuvši da će biti postavljeno 1.900 metara kanalizacionih cevi, Vesić je rekao da će kanalizaciju dobiti više od 500 domaćinstava.

www.pixabay.com

Kako je podsetio, Skupština grada je na prošloj sednici usvojila plan po kome će do 2025. godine svaka kuća u Beogradu imati kanalizaciju.

- Nas je kao gradsku vlast sramota što moramo da dolazimo u ovakva naselja da ljudi slave što dobijaju kanalizaciju. To treba da bude normalna stvar da svako ima kanalizaciju, vodu i put – rekao je Vesić i dodao da je iz tog razloga grad Beograd u prethodne dve godine mnogo više para uložio u prigradske opštine i rubne delove gradskih opština.

On je istakao da su ove godine na Rakovici asfaltirane 24 ulice, a 14 u Resniku.

- Ako ovako budemo radili, rešavali problem po problem, u nekom trenutku meštani svih naselja na teritoriji Beograda moći će da kažu da imaju manje problema i da neko vodi računa o njima – rekao jeVesić.

Ponovivši da će sve kuće u Beogradu do 2025. imati kanalizaciju, gradski menadzer je rekao da će u okviru tog projekta biti izgrađeno pet fabrika za preradu otpadnih voda jer, kako je dodao, trenutno sva kanalizacija ide u Savu i Dunav „što je nedopustivo“.

- Verujem da ćemo 2025. godine prvo imati rešen ekološki problem, a drugo da više neće biti nijedne kuće bez kanalizacije – rekao je Vesić.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić izrazio je zadovoljstvo što će meštani naselja Ljubiša Jelanković dobiti kanalizaciju.

- Gradska vlast nam je izašla u susret. Sve dobro funkcioniše i nadam se da će i narednih godina još bolje sve funkcionisati na zadovoljstvo naših građana – rekao je Kocić.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;