INFONET-468X60-BANNER

Moguć dogovor o "Geodetskom zavodu"?

16.12.2015. | Beta

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da problemi u „Republičkom geodetskom zavodu“ mogu da budu rešeni dogovorom, a ne štrajkom zaposlenih. Ona je pozvala sindikat „Geodetskog zavoda“ da preispita odluku o štrajku.

Zaposleni u „Republičkom geodetskom zavodu“ počeli su štrajk jer su nezadovoljni što bez posla u toj službi treba da ostane jedan broj radnika, u sklopu racionalizacije broja zaposlenih u javnom sektoru.

Mihajlović je novinarima rekla da ne postoji nijedan razlog zbog kojeg se ne bi dogovorom došlo do najboljeg rešenja za reformisanje „Zavoda“.

- Država je mnogo uradila za „Zavod“ i tek planira da uradi, jer je to srce sistema – kazala je ona dodajući da „kad ne funkcioniše katastar onda ni druge stvari ne mogu da funkcionišu na odgovarajući način“.

Mihajlović je naglasila da sindikat „Zavoda“ ne treba da strahuje da neće biti uključen u reformisanje katastra, jer je on deo tih reformi. Podsetila je da je Ministarstvu građevinarstva prosleđeno 30.000 nerešenih predmeta „Republičkog geodetskog zavoda“ što govori da nešto treba da se menja u radu te službe.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;