INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sprečena nelegalna gradnja u Maršala Birjuzova

09.12.2015. | Beoinfo

Glavni gradski urbanista Milutin Folić izjavio je da je sprečena još jedna nelegalna gradnja u centru Beograda, a posle prijave stanara u Ulici maršala Birjuzova.

- Na teren su izašle republička, gradska i opštinska građevinska inspekcija, koje su ustanovile da su u toku neprijavljeni građevinski radovi. Tačnije priprema konstrukcije za nadziđivanje objekta u Maršala  Birjuzova 3-5 – precizirao je Folić.

S obzirom na to da, kako je ukazao, za radove nije izdata potrebna građevinska dozvola, nadležna opštinska inspekcija ostavila je poziv investitorima da daju izjavu građevinskom inspektoru, ali se niko nije pojavio u zakazano vreme. Ono što sledi je donošenje inspekcijskog rešenja da se zabrane dalji radovi.

- Ukoliko se nastave radovi bez dozvole, inspekcija će, u saradnji sa MUP-om i tužilaštvom, preduzeti dalje korake u sprečavanju nelegalne gradnje i doneti rešenje o uklanjanju dozidanog dela objekta. Biće postavljena „žuta traka” i pokrenut krivični postupak protiv investitora. Ono što je dobro jeste da je i ovaj pokušaj nadziđivanja na vreme sprečen,  dok investitor nije izašao iz gabarita postojećeg objekta, a  pre svega  zahvaljujući građanima koji brinu za izgled Beograda – istakao je Folić i pozvao građane da i ubuduće prijave svaku nelegalnu gradnju u svom komšiluku.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;