INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja regionalne zdravstvene stanice „Jajinci“ (video)

23.11.2015. | Tanjug

U opštini Voždovac počela je izgradnja regionalne zdravstvene stanice „Jajinci“, u koju će biti uloženo 50 miliona dinara, a gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će sledeće godine biti donet plan razvoja zdravstvenih stanica na teritoriji celog grada. Zdravstvena stanica „Jajinci“ imaće šest medicinskih službi, prateću tehničku i medicinsku opremu.

Vesić je najavio i da je u planu izgradnja Doma zdravlja „Labudovo brdo“, gde živi 40.000 ljudi, kao i u Malom Mokrom Lugu. Kako je naveo, narednih godina će se nastojati da rubni delovi grada nadoknade zaostatke u infrastrukturi, a svi delovi grada će imati isti tretman, odnosno svaki deo će dobiti vodovod, kanalizaciju i put.

Navodeći da mnogo obilazi prigradska naselja, Vesić je rekao da ga je sramota što se u 21. veku slavi kada neko dobije kanalizaciju, ali i da je to nasleđeno stanje. On je najavio da će Mala utrina i Jajinci dobiti kanalizaciju, a da Grad ima plan o izgradnji kanalizacije svuda gde ona nedostaje, najavljujući da će biti izgrađeno i pet fabrika za preradu otpada,

Gradski menadžer je zahvalio predsedniku opštine Voždovac Aleksandru Saviću i članu Gradskog veća Dragomiru Petronijeviću na iniciranju izgradnje regionalne zdravstvene stanice „Jajinci“.

Savić je rekao da je u proteklom periodu učinjeno mnogo da Voždovac bude lepši i bolji, navodeći da je novi zdravstveni centar namenjen za 50.000 stanovnika podavalskih naselja.

Ističući da je u prethodnom periodu taj deo grada bio zapostavljen jer nema svuda kanalizaciju i vodovod, niti zdravstvenu zaštitu, Savić je rekao da sada, uz podršku grada, opštinskog tima i svih građana, rezultata ima.

Savić je rekao da će opština Voždovac od svojih sredstava uložiti 40 miliona dinara za izgradnju 20 nekategorisanih puteva na njegovoj teritoriji, kao i da će svi delovi Jajinaca i Kumodraža vrlo brzo dobiti kanalizaciju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;