INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uskoro radovi u Tošinom bunaru

10.11.2015. | Beobuild

U okviru projekta završetka severnih pristupnih puteva mosta preko Ade nalazi se i rekonstrukcija raskrsnice ulica Tošin bunar i Nikole Dobrovića. Prethodne nedelje završen je tenderski proces za taj deo radova i posao na proširenju ove raskrsnice dodeljen je domaćem preduzeću AR „Gradnja“.

Rekonstrukcija na ovom delu Tošinog bunara dugo je bila odlagana zbog pravno imovinskih problema u prethodnim godinama, pa je deo ulice ostao nerekonstruisan izazivajući značajne saobraćajne i bezbednosne probleme. Projekat rekonstrukcije raskrsnice na Tošinom bunaru uključuje proširenje ulice u dužini od oko 200 metara, omogućavajuci nesmetano funkcionisanje buduće raskrsnice na ukrštanju Tošinog bunara i UMP-a. Ovo ukrštanje biće rekonstruisano u raskrsnicu sa punom četvorokrakom vezom i novom regulacijom, što će značiti i konačno uklanjanje ovog uskog grla.

Radiće se i temeljna zamena vodovodnih i kanalizacionih instalacija, radovi na elektroenergetskim vodovima i nadzemnim instalacijama. Vrednost ugovorenih radova je 107.504.390 dinara i finansira se iz budžeta „Direkcije za izgradnju grada“. Rok za izvođenje radova je 149 dana od uvođenja izvođača u posao. Sada je u toku pribavljanje odgovarajućih saglasnosti, a očekuje se da radovi počnu u drugoj polovini decembra.

Pored ovog tendera, na UMP-u je tražen i izvođač za probijanje pružnog nasipa i izgradnju podvožnjaka koji će povezati Bulevar umetnosti i Bulevar Crvene armije. Nakon inicijalnog poziva za dostavljanje ponuda za izvođenje radova na ovom projektu i kasnijeg produženja roka nijedna kompanija se nije prijavila, pa je postupak nabavke i zvanično obustavljen.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;