Subotica: Radovi na kolektorskoj mreži do februara (video)

09.11.2015. | Tanjug

Građevinski radovi na polaganju i montaži cevi za kolektorsku i vodovodnu mrežu biće okončani do februara, rečeno je „Tanjugu“ u Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ u Subotici.

Rešavanje višedecenijskih problema odvođenja otpadnih voda i modernizacije vodovodne mreže podrazumevalo je velike građevinske radove na iskopavanju i polaganju cevi potezu od centra ka severnim delovima grada. I pored zatvaranja ulica za saobraćaj, anketarani građani uglavnom imaju razumevanje.

Velike građevinske mašine „osvojile“ su Trg žrtava fašizma, gde se izvode radovi na postavljanju vodovodne i kolektorske mreže, nakon što su završeni radovi u Ulici Matije Gupca. Trasa radova će dalje ići Ulicom Petefi Šandora ka Bajskom putu, što će u jednom momentu značiti i zatvaranje međunarodnog kelebijskog puta.

Šef radne jedinice za realizaciju tog projekta Goran Mijatović rekao je „Tanjugu“ da je zadovoljan dinamikom radova koje izvodi novosadski „Graditelj“.

- Sa ovim izvođačem radova imamo sreću jer se radovi izvode kvalitetno, imamo dobar nadzor nad izvođenjem radova. Da radimo brže, sigurno bi bilo i više grešaka. Mi smo zadovoljni, neka se nastavi ovako – kaže Mijatović.

S obzirom da su radovi izazvali izmene i poremećaje u saobraćaju, Mijatović najavljuje da će se, kako koja deonica kojom će prolaziti kolektori i vodovodna mreža bude završena i obavljan tehnički prijem, i na tim lokacijama postavljan tucanik i prvi sloj asfalta, saobraćaj koliko-toliko uspostaviti.

- Svi radovi, tu mislim prvenstveno na iskop, polaganje cevovoda i montažerske radove, biće završeni tokom februara. Za očekivati je da nas dosta asfalterskih radova očekuje naredne godine. S obzirom na vremenske uslove, to očekujemo od februara, marta – rekao je Mijatović.

Uporedo sa tim radovima, kako kaže, u pripremi su i tenderi za naredne faze realizacije tog višemilionskog projekta. Izgradnju kolektora 2 i 7 i centralnog magistralnog vodovoda finansira „Evropska banka za obnovu i razvoj“ putem kredita vrednog 11 miliona evra.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...