INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Inspektori za rad kontrolišu radnike na Koridoru 11 (video)

06.11.2015. | Tanjug

Inspekcija rada je obišla Koridor 11 na deonici od Ljiga do Preljine i kontrolisala radnike na gradilištu.

- Kontrolišemo postojanje dokumentacije, bezbednost i zdravlje na radu, a u okviru toga korišćenje sredstava lične zaštite, osposobljenost za bezbedan rad, rukovanje građevinskim mašinama u smislu postojanja dokumetacije, stručnih nalaza, stručne osposobljenosti i postojanja odgovarajuće opreme za rad na visini – rekao je inspektor Radiša Petković za „Tanjug“.

Petković je ocenio da je u trenutku inspekcije zatečeno stanje zadovoljavajuće i da su radnici posedovali zaštitnu opremu.

- Zaposleni koriste sredstva lične zaštite, nose radna odela, prsluke, šlemove, dok za poslove koji se izvode na visini, poput skidanja građevinske oplate pored skela, oni upotrebljavaju zaštitne pojaseve – naveo je inspektor dodajući da su danas na gradilištu bili uposleni radnici „AGT“ d.o.o. Beograd, „Planum“ a.d. Beograd, "Azvirt", „Lider metal“, „Marko trans kargo“ iz poslovne jedinice Kragujevac, kao i zaposlene sa „Građevinskog fakulteta“ u Beogradu.

Petković je istakao da nakon izvršenog pregleda, inspektori rada će prikupljene podatke o radnicima koje su zatekli na terenu uporediti sa bazom zaposlenih u firmama koje izvode radove.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;