INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Belgrade Plaza": Pripreme u jeku

26.10.2015. | Beobuild

Kako je proletos projekat tržnog centra u Višnjickoj ulici dobio građevinsku dozvolu, već u avgustu počeli su pripremni radovi na građevinskoj parceli. Pošto je reč o prostoru nekadašnje fabrike sportske opreme „Sport star“ na Karaburmi, zemljište je bilo zauzeto sa objektima ovog preduzeća, pa je prvi korak bilo raščišćavanje terena i uklanjanje postojećih zgrada. Većina uklonjenih objekata bilo je privremenog karaktera, međutim u sklopu parcele je i velika zgrada čije je uklanjanje u toku.

Od avgusta do sada sa ovog zemljišta uklonjeno je preko 20 objekata, najčešće privremenih montažnih baraka. Na barakama su se mahom nalazile azbestne ploče, pa je materijal posebno odvojen i u skladu sa propisima pripremljen za odlaganje. Sada je u toku rušenje fabričke zgrade koja predstavlja nešto veći izazov, pošto se radi o betonskoj strukturi sa oko 13.000 kvadrata bruto prostora. Hidraulični čekići polako skidaju delove objekta, a očekivano je da svi radovi na rušenju budu završeni ovog decembra.

Narednog meseca kreće druga faza koja podrazumeva zemljane radove, pobijanje šipova i izgradnju potporne konstrukcije. Paralelno teče i tender za glavnog izvođača, dok radovi na konstrukciji objekta treba da krenu početkom sledeće godine. Završetak projekta se očekuje u prvoj polovini 2017.

Konačno rešenje ovog tržnog centra ima 61.000 kvadrata bruto izgrađene površine sa 32.335 kvadrata prodajnog prostora raspoređenog na tri nivoa. Na dva nivoa nalaziće se prodajni prostor, dok je na trećem nivou planiran rekreativno-zabavni sadržaj, uključujući bioskop i brojne ugostiteljske objekte sa pogledom na Dunav.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;