INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Otvaranje "Taša" u decembru?

23.10.2015. | M. Lj. Popović / G. Novaković | Novosti

Stadion „Tašmajdan“, čija rekonstrukcija traje skoro četiri godine, trebalo bi da bude završen 14. februara naredne godine, ali izvođači radova se nadaju da bi Beograđani mogli već u decembru da se klizaju na „Tašu"!

Radovi na drugoj, poslednjoj fazi renoviranja stadiona, uveliko su u toku. Pred neimarima je završetak popločavanja kompletnog kompleksa, ali i rekonstrukcija čuvenog restorana „Šansa“. Tašmajdanska „arena“ adaptira se kako bi tribine bile pune koncertne publike kao nekada, a središte stadiona ljubitelja čarolija na ledu.

- Generalni rok za kraj svih radova je 14. februar naredne godine – kaže Ljubiša Stojković iz „Samex group“, firme koja je izvođač radova. - Kada je reč o pojedinačnim poslovima, datum završetka ne postoji, ali nastojimo da to bude što pre, već krajem novembra. Jedino vremenski uslovi mogu u tome da nas spreče. Možda će u decembru da bude otvoreno i klizalište.

U zavisnosti od obima poslova, koji su pažljivo isplanirani na dnevnom nivou, pedesetak radnika prolazi kroz tašmajdansko gradilište. Njih nekoliko, raspoređenih po čitavom kompleksu, u sredu su bili koncentrisani na poslovima hidroizolacije i zalivanja spojnica. Kiša od prethodnih dana stopirala je popločavanje, koje je u toku još od avgusta.

Blokovi belih kamenih ploča čekaju svoj red da zauzmu ostatak površine stadiona. Do sada je popločano oko 50 odsto „Taša“, i to kamenom koji je stigao iz Bukovika kod Aranđelovca.

- Postojala je mogućnost da se kamen uveze iz Makedonije i sa Brača, ali ipak smo se odlučili za domaći – ističe predstavnik izvođača radova. - Ovaj po kvalitetu nije ispred ili iza ostalih, ali jedini je koji žućkastom strukturom odgovara ambijentalnoj celini. Potpuno je u skladu sa predviđenim tehničkim karakteristikama.

Deo ploča kao u Knez Mihajlovoj

Projektom je predviđeno popločavanje različitim vrstama kamena, kako bi ceo poduhvat bio jeftiniji. Tako će donji deo, gde je nekada postojala hladnjača, biti asfaltiran, tribine i prostor oko stadiona biće oplemenjeni pločama domaće proizvodnje, dok će međuprostor između ove dve celine biti prekriven behatonom – sličnim onom u Knez Mihailovoj.

Ceh oko 6.000.000 evra

Ugovorena vrednost druge faze radova na rekonstrukciji stadiona „Tašmajdan“ iznosi 104.734.291 dinar. Podsetimo, prva faza koštala je grad Beograd skoro 500 miliona dinara, a izvođač je bila firma „MBA Miljković“, koja je bila angažovana i na poslovima u Ulici vojvode Stepe i oko Autokomande.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;