Mali: Već spremamo reviziju "Beograda na vodi"

15.10.2015. | B-92

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da postoji mogućnost revizije projekta „Beograda na vodi“ i da se o tome razgovara sa investitorom.

- Menja se život, menjaju se navike, menjaju se trendovi. I u Njujorku se svake dve godine menjaju urbanistički planovi – rekao je Mali u intervjuu za „Nedeljnik“.

Upitan da li je moguća revizija projekta, Mali je rekao: „Naravno da postoji mogućnost revizije ili izmene plana posebne namene. Čak o tome razgovaramo s investitorom“.

Prema njegovim rečima, i Srbija i investitor su spremni da počnu izmene u nekim elementima.

- I mislim da ćemo vrlo brzo krenuti u te izmene, u narednih nekoliko meseci, tako da će oni koji imaju primedbe ili kritike moći da daju svoje ideje – kazao je Mali.

Vlada Srbije, firma „Belgrade Waterfront Capital Investment“ i kompanija „Igl hils“ (Eagle Hills) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisale su 26. aprila 2015. ugovor o partnerstvu za realizaciju projekta „Beograd na vodi“ sa dva miliona kvadrata stambenog i poslovnog prostora u centru grada, na desnoj obali Save.

Kamen temeljac kojim je označen početak izgradnje prve dve stambene kule iz projekta Beograd na vodi koji treba da bude realizovan u roku od 30 godina, položen je 27. septembra.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...