Sređuje se put i dvorište novog obdaništa u Sremskim Karlovcima

08.10.2015. | Z. Ml. | Dnevnik

Većina ovogodišnjih investicionih poduhvata u Sremskim Karlovcima zbog postupaka javnih nabavki i administrativnih procedura počinje tek sada da se realizuje.

Jedan od njih je i izgradnja pristupne saobraćajnice do novosagrađenog vrtića na Dudari. Radnici „Put-investa”, koji je izabran za izvođača radova, počeli su da grade novih stotinak metara puta, pešačke i biciklističke staze te parking.

Kako saznaje redakcija „Dnevnika“ od pomoćnice predsednika opštine Brigite Dimitrijević, lane je 85 metara saobaćajnice pripremljeno za asfaltiranje i ona sada treba da se završi, a za dodatnih 100 metara kolovoza u produžetku tog puta, koji prolazi pored vrtića, kreće se od iskopa zemlje. Za taj posao „Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine“ izdvojio je nešto više od 13 miliona dinara.

Na istom mestu „Graditelj NS” treba da započne parterno uređenje parcele. Najobimniji zadatak „Graditelja” biće nivelacija terena, zbog kofiguracije tla na kojem je zgrada podignuta, a potom će uslediti gradnja trim-staze, saletle, pešačkih staza, igrališta i sadnja zelenila, za šta je u  „Upravi za kapitalna ulaganja“ odobreno oko 12 miliona dinara.

Po završetku tih poslova, preostaje samo opremanje objekta novim nameštajem, da bi deca mogla da ga koriste. Tehnički pregled je obavljen još pre nekoliko meseci, a ovih dana će to biti učinjeno i sa svim infrastrukturnim priključcima. Za potrebe vrtića na Dudari izgrađena je i nova kanalizaciona mreža od oko 350 metara, koja vodi od samog objekta do naselja Belilo, što je omogućilo da se na tu kanalizaciiju priključe i stanovnici Vorosova, koji zbog konfiguracije terena do sada nisu imali rešen taj gorući komunalni problem.

Novi vrtić moći će da primi više od 300 dece, a procene su da će njegovom gradnjom biti zadovoljene potrebe u narednih nekoliko decenija.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...