Uskoro građevinska dozvola za izgradnju Doma zdravlja na Labudovom brdu

07.10.2015. | B. Borisavljević | Novosti

Građevinska dozvola za izgradnju Doma zdravlja na Labudovom brdu trebalo bi da bude izdata uskoro, a radovi će početi pre kraja godine, saznaju „Novosti“ u gradskoj upravi.

Žitelji ovog beogradskog naselja, posle više decenija lečenja u skloništu, dobiće modernu zdravstvenu ustanovu, ali je generalnim planom između ulica Oplenačke, Ljubomira Ivkovića Šuce, Sretena Mladenovića Mike, Serdara Janka Vukotića i 11. krajiške divizije, predviđena i izgradnja srednje škole, crkve, kao i centra mesne zajednice.

Dom zdravlja nalaziće se na parceli na uglu ulica Oplenačke i Ljubomira Ivkovića Šuce. Objekat će imati površinu od 3.300 kvadrata – prizemlje, sprat i potkrovlje, kao i 25 parking-mesta. „Sekretarijat za zdravstvo“ će odlučiti koje će specijalističke službe biti smeštene u novoj zdravstvenoj ustanovi.

Posle dobijanja građevinske dozvole, „Sekretarijat za zdravstvo“ će raspisati tender na kome će biti izabran izvođač radova, dok je investitor „Agencija za izgradnju grada“. U tenderskoj dokumentaciji biće definisan rok za završetak radova. Lokacija budućeg doma zdravlja definisana je regulacionim planom naselja Kneževac-Kijevo.

Postojeća zdravstvena stanica, koja je smeštena u skloništu nema ni minimalne uslove za rad lekara i pružanje zdravstvene zaštite.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...