INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uskoro građevinska dozvola za izgradnju Doma zdravlja na Labudovom brdu

07.10.2015. | B. Borisavljević | Novosti

Građevinska dozvola za izgradnju Doma zdravlja na Labudovom brdu trebalo bi da bude izdata uskoro, a radovi će početi pre kraja godine, saznaju „Novosti“ u gradskoj upravi.

Žitelji ovog beogradskog naselja, posle više decenija lečenja u skloništu, dobiće modernu zdravstvenu ustanovu, ali je generalnim planom između ulica Oplenačke, Ljubomira Ivkovića Šuce, Sretena Mladenovića Mike, Serdara Janka Vukotića i 11. krajiške divizije, predviđena i izgradnja srednje škole, crkve, kao i centra mesne zajednice.

Dom zdravlja nalaziće se na parceli na uglu ulica Oplenačke i Ljubomira Ivkovića Šuce. Objekat će imati površinu od 3.300 kvadrata – prizemlje, sprat i potkrovlje, kao i 25 parking-mesta. „Sekretarijat za zdravstvo“ će odlučiti koje će specijalističke službe biti smeštene u novoj zdravstvenoj ustanovi.

Posle dobijanja građevinske dozvole, „Sekretarijat za zdravstvo“ će raspisati tender na kome će biti izabran izvođač radova, dok je investitor „Agencija za izgradnju grada“. U tenderskoj dokumentaciji biće definisan rok za završetak radova. Lokacija budućeg doma zdravlja definisana je regulacionim planom naselja Kneževac-Kijevo.

Postojeća zdravstvena stanica, koja je smeštena u skloništu nema ni minimalne uslove za rad lekara i pružanje zdravstvene zaštite.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;