Nedeljković: Biće generisano 20.000 radnih mesta

28.09.2015. | Tanjug

- Srpska građevinska industrija imaće prednost prilikom realizacije projekta „Beograd na vodi“ – izjavio je direktor preduzeća „Beograd na vodi“ Nikola Nedeljković, najavljujući da će taj projekat generisati 20.000 radnih mesta.

Povodom postavljanja kamena temeljca za dve stambene kule, Nedeljković je za RTS rekao da će taj projekat biti završen početkom 2018. godine, a da se uveliko radi i na razradi ostalih projekata iz prve faze.

Izdvojio je Kulu Beograd, hotel, regionalni šoping centar i završetak Savske promenade, dodajući da se sve to očekuje u naredne četiri godine. Napomenuo je da su u izgradnju kula uključena tri srpska preduzeća, da na tome rade najbolji stručnjaci kako iz Srbije tako i iz inostranstva.

Do sada su, kako je naveo, već potpisani ugovori sa kompanijama „Novkol“, za postavljanje šipova, „PMC“, koja je zadužena za čišćenje terena, i sa „Mašinoprojektom“, koja radi na dizajniranju kula.

Dve stambene kule imaće 296 stanova, odnosno oko 60.000 kvadratnih metara, a prodaja stanova po principu registracije zainteresovanih za kupovinu, počeće 3. oktobra, kada će se znati cena kvadratnog metra i kvadratura.

Rok za završetak kula je dve i po godine, a Nedeljković je pozvao sve zainteresovane da se prijave na sajtu „Beograda na vodi“.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...