INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Paviljon "Knjaz Miloš" u novom ruhu do jula 2016. godine

22.09.2015. | Tanjug

Kompanija „Knjaz Miloš“ potpisala je sa opštinom Aranđelovac i specijalnom bolnicom za rehabilitaciju „Bukovička banja“ memorandum o rekonstrukciji paviljona „Knjaz Miloš“.

Ukupna vrednost radova na rekonstrukciji paviljona iznosi 20 miliona dinara, a ugovorom je predviđeno da restauracija bude završena do jula naredne godine.

Prilikom potpisivanja dokumenta istaknuto je da će obnova tog zdanja koji ima veliki simbolički značaj za sve stanovnike Aranđelovca, a nalazi se u parku Bukovičke banje, predstavljati i kamen temeljac za budući razvoj turizma. Paviljon „Knjaz Miloš“ podignut je 1907. godine na mestu najstarijeg izvora mineralne vode u Srbiji.

U ime opštine Aranđelovac ugovor je potpisao predsednik te opštine Bojan Radović koji je napomenuo da je prva faza rekonstrukcije paviljona započela pre nekoliko nedelja, a biće završena naredne godine. On je zahvalio i Vladi Kraljevine Norveške koja je uložila 8 miliona dinara za prvu fazu rekonstrukcije.

Radović je naveo da će rekonstrukcija tog važnog, istorijsko-kulturnog zdanja, biti značajna za dalje unapređenje turističkih sadržaja tog grada dodajući da je cilj vlasti da se Aranđelovac ponovo vrati na mapu vodećih banjskih centara u Srbiji i regionu.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;