INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Satelitska pijaca biće kao tržni centar

11.09.2015. | N. Radman | Dnevnik

Izgradnja prve faze nove, moderne Satelitske pijace, trebalo bi da počne krajem godine ukoliko „Tržnica” na vreme dobije građevinsku dozvolu.

Po rečima direktora tog preduzeća Miloša Tubića, predviđeno je da trgovci na toj pijaci dobiju zatvoren kompleks koji će, osim pijačne ponude, imati i najveću besplatnu igraonicu za decu, šaltere „Informatike”, pošte, kao i pekare, mesare, ribarnicu, kafe-restoran i veliki parking. Planira se i izgradnja podzemne garaže, a kada sve bude završeno, taj deo grada će nakon nekoliko decenija imati komunalno potpuno uređenu pijacu.

- Kao što smo obnovili najstariju pijacu, Riblju, i pretvorili je u najlepšu u centru grada, tako ćemo nastojati da izgradimo najmoderniju i komunalno najopremljeniju pijacu na Satelitu – rekao je Tubić. - U Satelitsku pijacu decenijama nije uložen novac i rekonstrukcija je neophodna. Izgradnjom Bulevara Bate Brkića taj deo grada biće odlično povezan i u budućnosti će to biti jedna od najprometnijih raskrsnica u gradu. Sadašnji izgled pijace ruži taj deo grada, a s obzirom na činjenicu da se radi o jednom od ulaza u grad, neophodno je da se ona uredi. Izgradnjom ćemo rešiti veliki komunalni problem Satelita jer ćemo poboljšati snabdevanje građana, povećati broj parking-mesta, ozeleniti prostor, ali i doprineti lepšem izgledu.

Prva faza izgradnje podrazumeva radove na platou sadašnjeg dela pijace, a nakon izgradnje Bulevara Bate Brkića, na novom placu radiće se drugi deo pijace. Tokom radova pijaca neće biti zatvorena jer će se trgovci premeštati s jednog dela pijace na drugi. U prvoj fazi radovi će koštati oko 45 miliona dinara, od čega je iz gradskog buyeta izdvojeno 30 miliona, dok će preostali deo finansirati „Tržnica” iz svojih prihoda.

Kada bude završena, Satelitska pijaca obuhvataće prostor od 3.500 kvadratnih metara.

 

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;