Tek 2016. sele "Bubanj potok"?

04.09.2015. | N. Vukić | Novosti

Najavljena selidba beogradske naplatne stanice „Bubanj potok“, na kojoj je ovog leta zabeležen rekordan broj prolazaka vozila, neće početi kao što je najavljivano pre jeseni, čak ni pre 2016. godine, pa će izvođači radova imati manje od devet meseci da obave posao.

Povodom izmeštanja naplatne stanice, u „Putevima Srbije“ kažu da je celokupna projektna dokumentacija završena.

- Eksproprijacija zemljišta potrebna za izgradnju naplatne stanice „Bubanj potok“ je u toku. Završetak je planiran za kraj 2015. godine, posle čega će moći da počnu građevinski radovi – objašnjavaju putari.

Predviđeno je da naplatna rampa „Bubanj potok“ bude pomerena južno od postojeće petlje Vrčin, u skladu sa prostornim planom infrastrukturnog koridora auto-puta E-75 deonica Beograd-Niš, koji predviđa ukrštanje obilaznice oko Beograda sa auto-putem.

Pomeranje je ubrzala izgradnja prvog prodajnog centra „Ikee“ u Srbiji. Ova robna kuća dobila je lokacijsku dozvolu za izgradnju kod Bubanj potoka. Prema Memorandumu o saradnji, koji su početkom oktobra prošle godine predstavnici Vlade i grada Beograda potpisali sa „Ikeom“, krajnji rok za izmeštanje rampe je septembar 2016.

Ni „Ikea“ neće biti na vreme

Kašnjenje u izmeštanju rampe „Bubanj potok“ moglo bi da dovede i do pomeranja roka za otvaranje robne kuće švedske „Ikee“ u Beogradu najavljeno za kraj 2016. Naime, investitor je svojevremeno predočio da izgradnja prodajnog centra ne može da počne dok se naplatna stanica ne premesti.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece