INFONET-468X60-BANNER

Subotica: Građevinske dozvole na nivou iz 2014.

25.08.2015. | Tanjug

Broj izdatih građevinskih dozvola u Subotici u prvoj polovini ove godine je na nivou prvih šest meseci 2014. godine, a rok od 28 dana za izdavanje pojedinačne dozvole je ispoštovan, rečeno je „Tanjugu“ u Gradskoj službi za građevinarstvo.

Kako je rekao šef ove službe Zoran Ćopić, u prvih šest meseci ove godine izdato je između 45 i 50 dozvola, dok su u istom periodu prošle godine izdali 53 dozvole.

- Broj izdatih dozvola je približno isti. Aktivnosti u građevinarstvu su tu negde kao na nivou prošle godine, po broju dozvola i investitora. Subotica je u poslednih par godina na tom nivou. Nema nekih bitnijih pomaka – rekao je Ćopić „Tanjugu“.

On dodaje da primena novog zakona, koji je vreme izdavanje dozvola ograničio na 28 dana, nije uzrokovala nikakve probleme, rekavši da je ova služba i pre početka primene dozvole izdavala u kratkom roku.

Jedina promena je u smislu povećanog obima posla, jer je sada služba u obavezi da pribavi u ime investitora potrebna dokumenta.

- Poštuje se taj zakonski rok. Nemamo ni jednu niti prijavu, niti žalbu, niti problem koji je uočen u toku primene ovog zakona – dodao je Ćopić.

Upitan o procesu legalizacije negelanih građevinskih objekata, šef ove službe kaže da se u septembru očekuje donošenje novog zakona, a da se do tada nastavlja postupak legalizacije za one koji imaju kompletiranu potrebnu dokumentaciju.

Ćopić kaže da je do sada okončana legalizacije oko desetak hiljada od ukupno oko 17.000 nelegalnih objekata, uz napomenu da se uglavnom radi o manjim, pomoćnim objektima poput šupa, garaža, ambara i slično.

- Ljudi u ovim krajevima žele sve da legalizuju i prijavili su sve, što nije slučaj svugde, tako da od tih 7.000, ogromna većina su ti pomoćni objekti. Vrlo malo tu ima višeporodičnih i industrijskih objekata. To je već ili legalizovano, ili ih kod nije ni bilo toliko mnogo – rekao je Ćopić „Tanjugu“.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;