Otpravnica poslova američke ambasade Jennifer Brush posetila preduzeće "Amiga" iz Kraljeva

23.10.2009. | eKapija

Uspešna Srbija, u uspešnom regionu i uspešnoj Evropi, jedan je od ciljeva američke administracije, poruka je Jennifer Brush, otpravnice poslova američke ambasade u Beogradu koja je početkom oktobra posetila preduzeće "Amiga" u Kraljevu.

Zamenicu američkog ambasadora, njene saradnike i predsednika Skupštine grada Kraljeva Milomira Šljivića, rukovodstrvo "Amige" ugostilo je u delu preduzeća na Starom aerodromu, jer su "gosti" insistirali da vide proizvodne pogone i programe.

Njena poseta počela je obilaskom nove proizvodne hale gde je, u praksi, mogla da se uveri koliko je za "Amigu" važan cilj investiranja u savremenu tehnologiju. Nešto kasnije, u društvu menadžmenta preduzeća odgledala je dva filma: jedan posvećen usavršavanju proizvodnog procesa, a drugi najvažnijim referencama preduzeća.

Nakon posete Jenifer Brush nije krila svoje oduševljenje:

- Vidim da je "Amiga" zaista uspešna i velika firma i da je vlasnik vrlo vredan čovek. I njemu, i preduzeću želim sve najbolje u budućnosti zbog svega što su uradili i za grad, i za državu. Vidim koliko su im visoki standardi i da im je potencijal neograničen. Znam i za propale privatizacije u Kraljevu, za "Magnohrom" konkretno. Žao mi je što je tako puno ljudi ostalo bez posla, ali mislim da u Srbiji budućnost privrede pripada malim i srednjim firmama i firmama koje su uspešne kao "Amiga".

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...