INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Bez klima uređaja na fasadama za pet godina

17.07.2015. | Tanjug

- Rok za uklanjanje klima uređaja sa fasada javnih zgrada biće dve godine, a sa stambenih pet godina – izjavio je gradski menadžer Goran Vesić najavljujući izmene Zakona o stanovanju.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kako je Vesić objasnio, gostujući na televiziji „Pink“, Zakon o stanovanju, čije je promene inicirao Grad Beograd, trebalo bi tokom avgusta da uđu u javnu raspravu, a zatim i u skupštinsku proceduru.

- Zakonom o stanovanju ćemo urediti da sve zgrade koje imaju poslovnu namenu, zgrade u vlasništvu javnih preduzeća, lokalne samouprave, pravnih lica, kompanija, banaka, kao i zgrade koje su kao spomenici kulture pod zaštitom države, imaju rok od dve godine da uklone klime sa svojih fasada – rekao je Vesić.

On je dodao da će ostale stambene zgrade imati rok od pet godina što će omogućiti građanima da te uređaje pomere na drugo mesto.

Prema njegovim rečima, vlasnici zgrada koje su u poslovnoj nameni imaće obavezu da uređuju fasadu u roku koji propiše lokalna samouprava.

- Sa stanarima ćemo raditi na zajedničkim projektima, gde će Grad Beograd davati deo sredstava, a deo skupštine stanara. Ali zato nema nikakve potrebe da zgrade koje su u vlasništvu kompanija budu naružene i da ih vlasnici ne održavaju – rekao je gradski menadžer.

Vesić je dodao da taj zakon treba da reši mnogo problema u stambenim zgradama, i da više neće biti zgrada koje niko ne održava, a kojih, kako je rekao, ima skoro deset hiljada.

- Biće omogućeno da grad uđe u projekat uređenja liftova, a skoro 7.000 liftova na teritoriji grada čeka zamenu – rekao je Vesić.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;