INFONET-468X60-BANNER

Šta opet usporava izgradnju Žeželja? (video)

15.07.2015. | Borko Despotović | RTV

Pre mesec dana grad Novi Sad i Pokrajina Vojvodina uplatile su novac špansko-italijanskom konzorcijumu „Azvi“ koji gradi novi Žeželjev most, čime je prekinut višemesečni zastoj u radovima. Ipak, finasijeri nisu zadovoljni dinamikom izgradnje, posebno imajući u vidu da novac više nije problem.

Kada se obrati pažnja na gradilište novog Žeželjevog mosta, imajući u vidu brojnost ljudstva i aktivnost mehanizacije, subjektivno mišljenje je da radovi baš ne idu onako brzo kako bi trebalo, naročito ako znamo koliko je dugo trajao zastoj u izgradnji.

- Izuzetno sam nezadovoljan što radovi nisu nastavljeni. Više puta sam rekao, pa i na konferenciji prilikom potpisivanja Aneksa ugovora, da je Novi Sad nestrpljiv i da Novosađani očekuju da se odmah nastave radovi, a dosadašnja objašnjenja za mene nisu dovoljna – kaže za RTV gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Iako izvođači radova nisu dali zvaničnu izjavu, saznaje se da na gradilištu svakoga dana ima oko 100 ljudi koji su većinom radnici. Radi se i u vodi i na kopnu i to sa obe strane reke. Ipak, u „Upravi za kapitalna ulaganja Vojvodine“, smatraju da to nije dovoljno.

- Obezbedili smo neophodan novac i u tom smislu sve neophodne uslove za nastavk radova i zbog toga danas, na gradilištu koje broji svega oko 60 radnika, poručujem da je potrebno da dodatno uozbiljimo priču. Zato pozivam sve partnere u projektu, grad Novi Sad, predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića i resornu ministarku Zoranu Mihajlović da, u narednim danima, zajedno posetimo gradilište i da se uverimo koja je dinamika – poručuje direktor pokrajinske „Uprave za kapitalna ulaganja“ Nebojša Malenković.

Kako RTV nezvanično saznaje, nadležni će u narednim danima obići radove na mostu, a tada bi i javnost konačno trebalo da sazna da li je 19. novembar 2016. godine realan rok da se izgradnja završi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;