INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Trstenik: Gasifikacija pre kraju – završeno 95 odsto posla

18.06.2015. | Tanjug

U Opštini Trstenik, posle dve godine rada na uvođenju sistema grejanja na gas do danas je završeno 95 odsto posla tako da će građani od ove zimske sezone moći da se priključe na taj sistem grejanja.

U pokretanje novog energetski efikasnog i savremenijeg sistema daljinskog grejanja na gas ta opštine je krenula pre dve godine izgradnjom jedne gasne centrale.

To je urađeno jer je „energetski neefikasan i često nepouzdan sistem grejanja na mazut bio razlog što građani za svoj novac nisu dobijali adekvatnu uslugu tako da se  veliki broj korisnika isključio sa mreže“.

Privode se kraju radovi na izmeni čitavog sistema, gde su na energetskim centralama Sever i Istok radovi završeni, a na četvrtoj se rešava pitanje priključka na vodovodnu mrežu.

- Na današnji dan imamo završenih preko 95 odsto radova i u narednih mesec dana ćemo radove na energetskim centralama privesti kraju – kaže  predsednik opštine Miroslav Aleksić.

On je naveo da nas tokom leta očekuje završetak radova na rekonstrukciji toplovoda „i za to smo dobili od KFW (Nemačke razvojne banke) 1,7 miliona evra bespovratnih sredstava“.

- Naš cilj je da sa tri miliona evra koje investiramo imamo potpuno održiv sistem daljinskog grejanja, preduzeće koje neće praviti gubitke i zadovoljne građane – rekao je Aleksić.

U Ministarstvu rudarstva i energetike 30. aprila potpisan je Ugovor sa izvođačima radova na rehabilitaciji sistema daljinskog grejanja u Trsteniku, saopštila je ta opština.

Projekat se finansira sredstvima KFW, u iznosu od 1.7 miliona evra, a u okviru ranije odobrenog Projekta revitalizacije sistema daljinskog grejanja Opština Trstenik je već uložila 1.3 miliona evra, navodi se u saopštenju.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;