Jagodina u rekonstrukciju vodovoda investira 4,5 miliona evra

17.06.2015. | Tanjug

U Jagodini su u punom zamahu radovi na rekonstrukciji distributivne vodovodne mreže i magistralnog vodovoda, u dužini 20 kilometara koji se finansiraju sredstvima Vlade Nemačke preko „Nemačke razvojne banke“ (KFW).

Vrednost radova je 4,5 miliona evra i trebali bi biti završeni u oktobru, a izvodi ih preduzeće „Telekomunikacije“ iz Blaca.

- Zahvaljujući kreditno tehničkom aranžamanu Vlade Nemačke, Vlade Srbije, lokalne samouprave i JP „Standard“, ulazimo u završnu fazu rekonstrukcije cevovoda. Zamenjujemo sve azbestne cevi nakon 50 godina i dobijamo jedan novi kvalitativni nivo snabdevanja vodom – rekao je generalni direktor „Standarda“ Dragan Lukić. - Do sada smo završili oko 12 kilometara i imamo još oko deset kilometara i završavamo magistralni vodovodni prsten.

- Grad je raskopan, ali tvrdim, da ćemo vrlo brzo, sve deonice kuda je prošao vodovod sanirati – dodao je Lukić i pozvao građane na strpljenje, „jer ovaj posao se radi jednom u sto godina“. - Dobijamo 20 kilomatra novih cevi, novi kvalitet života što se tiče vodosnabdevanja u Jagodini.Sve azbestne cevi biće zamenjene do oktobra.

Lukić je dodao da je KFW odobrila izgradnju još tri bunara 16, 17, i 18 i bez obzira na najavljenu sušu, Jagodina neće imati problema u snabdevanju vodom ove godine.

Prema ugovoru o korišćenju sredstava, reč je o projektu „Vodosnabdevanje i kanalizacija u opštinama srednje veličine u Srbiji“, koji se osim u Jagodini sprovodi i u Leskovcu, Vranju, Aleksincu, Pirotu i Trsteniku, a ugovor za sve opštine iznosi 25.000.000 evra. Vrednost sporazuma za Jagodinu iznosi 4,5 miliona evra od kojih su 1,5 miliona evra, donacija Vlade Nemačke.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...