INFONET-468X60-BANNER

Bageri ispred Generalštaba

10.06.2015. | M. V. | Novosti

Vojnici i bageri koje su poslednjih dana Beograđani mogli da vide ispred zgrade Generalštaba u Ulici kneza Miloša probudili su nadu da se radi o najavljenom početku rušenja prvog objekta...

Međutim, pripadnici Vojske Srbije trenutno se samo bave sređivanjem platoa ispred bloka A, raščišćavanjem šuta i šiblja. Bagerom se uklanja višak zemlje i delova betona, a nakon završetka biće posađena trava. Kao i prilikom uređenja dela oko zgrade B, ukloniće se i deo zaštitne ograde, pa će konačno posle 15 godina okolina oko ruševine dobiti malo bolji izgled.

Pitanje zgrada Generalštaba, koje su porušene u NATO bombardovanju 1999. uskoro bi, ipak, moglo biti rešeno. Ministar odbrane Bratislav Gašić je krajem aprila najavio da će ove godine početi radovi na zgradi A.

- Očekujemo da posle 30. juna počnemo proces rušenja dela bloka A, a onda ćemo videti šta i kako ćemo raditi sa blokom B – izjavio je tada ministar Gašić.

Spremne dozvole i novac

Ministar odbrane Gašić je pre nekoliko meseci obelodanio da su obezbeđena sredstva i da je dobijena saglasnost „Zavoda za zaštitu spomenika kulture“ kako bi se ovaj posao sproveo u delo.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;