INFONET-468X60-BANNER

Počinje gradnja II faze kanalizacije u radnoj zoni Šimanovci

09.06.2015. | Opština Pećinci

Gostujući u emisiji „Otvoreni studio“ regionalnog radija Srem iz Rume, predsednica opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički najavila je skori početak gradnje druge faze kanalizacione mreže u južnoj radnoj zoni u Šimanovcima.

Prva faza izgradnje kanalizacije kroz šimanovačku radnu zonu privodi se kraju ovih dana, a rok za završetak radova je 12. jun. Ovu fazu gradnje vrednu deset i po miliona dinara, kojom će kanalizacija biti dovedena do dela radne zone u kojem su kompanije „Trimo“, MGM i „Dr Etker“, u potpunosti je iz budžeta finansirala lokalna samouprava u Pećincima.

Tender za drugu fazu kanalizacije biće završen ovih dana, nakon čega počinju radovi, a rok za završetak gradnje je 44 dana. U ovoj fazi kanalizacija će biti izgrađena u delu radne zone u kojem posluju komapnije „Doka“ i „Doncafe“. Radove vredne preko 10 miliona dinara finansiraće Ministarstvo privrede sa 9.692.000 dinara, dok će ostatak sredstava obezbediti Opština Pećinci.

Do kraja godine treba da bude završena i treća faza, čime će cela južna radna zona u Šimanovcima biti povezana na kanalizacionu mrežu. Ujedno su završeni i građevinski radovi na kanalizacionom prečistaču u Šimanovcima, gde je preostalo samo da se izvrši instaliranje opreme i asfaltiranje.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;