INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi Sad: Asfalt preko starog groblja

01.06.2015. | N. Subotić | Novosti

Arheolozi su svoj deo posla nedavno završili, i njih su na gradlištu u Ulici vojvode Bojovića zamenili putari. Asfaltiranje preostale deonice u ovoj ulici, koja se proteže od Ulice vojvode Šupljikca do Ulice Kraljevića Marka, privodi se kraju.

Posle sprovedenih aktivnosti stručnjaka iz „Zavoda za zaštitu spomenika kulture“ i završetka arheoloških istraživanja, objašnjavaju u „zavodu za itzgradnju grada“ (ZIG), stekli su se uslovi da se nastavi rekonstrukcija Ulice vojvode Bojovića.

- Sanacija kolovoza u ovoj ulici prekinuta je 11. februara ove godine, kada su prilikom izvođenja radova pronađeni ostaci nekadašnjeg Svetojovanskog groblja – navode u ZIG. - Pod pretpostavkom da se radi o potencijalnom arheološkom nalazištu i u skladu sa Zakonom o kulturnim dobrima, radovi su odmah prekinuti i pozvani stručnjaci „Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada“. Postupajući u skladu sa procedurom, naše preduzeće je kao investitor, odmah naložilo izvođaču JKP „Put“ da privremeno obustavi radove.

Kako bi se radovi na ovoj važnoj i frekventnoj saobraćajnici što pre priveli kraju, uz arheloške radove preduzete su, kako dodaju u ZIG, sve potrebne mere da se osposobe za saobraćaj oni delovi ulice koji nisu u programu arheoloških ispitivanja.

- Tako su se asfaltirale deonice od Ulice Vuka Karadžića do Ulice Jovana Subotića i od Ulice Braće Jovandić do Ulice Kraljevića Marka i od Ulice Kraljevića Marka do Bulevara kralja Petra – kažu u ZIG. - Još jednom koristimo priliku da se zahvalimo svim našim sugrađanima, posebno onima koji su stalno koristili ovu važnu gradsku saobraćajnicu, na strpljenju i razumevanju zbog neočekivanog zastoja u radovima, na koji nismo mogli da utičemo.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;