INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Investicijom u fasadu do finansijskih ušteda

21.05.2015. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija JUB d.o.o. Šimanovci predstavila je liniju subvencionisanih beskamatnih kredita za kupovinu energetski efikasnih fasadnih sistema. Pozajmice su namenjene kako fizičkim licima, tako i pravnim licima a za potrebe poboljšanja energetske efikasnosti i smanjenja potrošnje energije u domaćinstvima i poslovnim objektima, kao i drugim objektima javne namene. Beskamatni krediti biće dostupni na tržištu Srbije kroz JUB-ovu maloprodajnu mrežu i u prodavnicama u svim većim gradovima Srbije.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Komentarišući pokretanje linije beskamatnog kreditiranja kupaca u Srbiji, direktor JUB d.o.o. Šimanovci, Aleksander Kuljaj, napominje:

- Tržište Srbije važi za jedno od najmanje razvijenih kada je u pitanju stepen energetske efikasnosti objekata. Baš iz tog razloga, ulaganja u sisteme energetske efikasnosti objekata trenutno predstavljaju jedinu sigurnu „investiciju“ u finansijske uštede tokom ekonomske krize i potencijalnih energetskih kolebanja globalnog tržišta u budućnosti. Namera JUB-a je da u narednom periodu utiče na razvoj svesti o neophodnosti primene energetski efikasnih materijala, ali i da ove materijale učini što dostupnijim svim kategorijama kupaca. U tom smislu je i razvijena ponuda kredita za energetsku efikasnost, u kojoj kompanija JUB kao proizvođač celokupnog sistema preuzima ulogu države u subvencionisanju dela troškova na ime kamate kako za građanstvo tako i za privredu – završava Kuljaj.

Postavljanjem JUB fasadnih sistema omogućavaju se uštede do 40% troškova grejanja čime se lako, u roku od 3-5 godina isplaćuje čitava investicija. Garancija na postavljenu fasadu je do 35 godina a osim zaštite, on produžava vek objekta, utiče na zdravu mikroklimu u unutrašnjim prostorijama i čuva okolinu.

U poslednje 4 godine kompanija JUB je uložila preko 8 miliona evra u razvoj segmenta proizvoda energetske efikasnosti. Kompanija je ugradila preko 15 miliona kvadratnih JUBIZOL sistema čime su uštede dostigle više od 2,5 milijardi kWh energije. Na ovaj način dat je doprinos i zaštiti životne sredine jer je smanjena ukupna emisija CO2 za 2/3 miliona tona godišnje. JUBIZOL sistemi su u potpunosti harmonizovani sa najstrožijim evropskim standardima i poseduju ETA (evropska tehnička ocena) sertifikate koji garantuju 25 godina potpune funkcionalnosti sistema.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;