INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Predstavljen projekat rekonstrukcije vršačke Gradske biblioteke

04.05.2015. | eKapija

Glavni projekat za rekonstrukciju, sanaciju, adaptaciju zgrade i izgradnju novog krila Gradske biblioteke Vršac zvanično je predstavljen u ponedeljak 27. aprila u Svečanoj sali Opštine Vršac, prenosi portal "eVršac".

Ilustracija (www.pixabay.com)

Projekat potpisuje arhitektonski biro "Đorđe Bajilo arhitekti". Prisutnima su se obratili Aleksandra Panić, članica Opštinskog veća zadužena za kulturu i Darinka Mihajlović, direktorka Gradske biblioteke Vršac.

Arhitekta Jadranka Bugarski Vujović predstavila je projekat kojim je predviđena rekonstrukcija postojećeg objekta i izgradnja novog krila biblioteke po dubini parcele. Pri izradi projekta poštovane su smernice Studije zaštite bloka 60 u Vršcu. Ukupna projektovana korisna površina objekta iznosi oko 2.100m2.

Cilj projekta je bio da se interpolacijom novog i starog objekta formira jedinstveni identitet Gradske biblioteke Vršac koji će doprineti ulozi biblioteke kao kulturnog, društvenog i obrazovnog generatora.

Važno je napomenuti da su značajno uvećani kapaciteti za smeštaj bibliotečke građe, a objekat je projektovan u skladu sa zakonskim propisima i standardima za bibliotečko-informacionu delatnost i u celini je prilagođen osobama sa posebnim potrebama.

Izrada projekta finansirana je od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova u sklopu projekta za uređenje Bloka 60 pod nazivom "Stari Vršac", kako prenosi portal "eVršac".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;