Novi Sad: Novi korak ka spajanju Novog naselja i Veternika

29.04.2015. | S. Kr. | Dnevnik

Osam godina nakon useljenja, stanovnici Bulevara Jovana Dučića, kod nekadašnje okretnice, dobili su „svoj deo” bulevara od raskrsnice s Bulevarom kneza Miloša, dug 290 metara, kao i trotoare, biciklističke staze, parkinge, javno osvetljenje i prostor za travnjake. Taj deo Novog naselja su obišli gradonačlenik Miloš Vučević u pratnji članova Gradskog veća i direktor „Zavoda za izgradnju grada“ (ZIG), Goran Višnjić.

Novi Sad - ilustracija (www.pixabay.com)

- Završen je projekat produžetka Bulevara Jovana Dučića na Novom naselju i posle nekoliko godina čekanja, stanari tog dela grada imaće rešenu komunalnu infrastrukturu: saobraćajnice, parking, javnu rasvetu – izjavio je Vučević. - ZIG je realizovao tu investiciju vrednu 110 miliona dinara i danas smo svedoci da praktično dolazi do spajanja Veternika i Novog naselja, što je još jedan dokaz o tome koliko se Novi Sad ubrzano razvija i zahteva od svih nas maksimalnu posvećenost rešavanju komunalnih problema i u praćenju rasta i razvoja grada.

Vučević je naglasio da mu je najvažnije da je čuo od predsednika skupština stanara da su žitelji ovog dela grada zadovoljni, kao i oni koji rade u ovom delu grada. Dodao je da su oni dugo ovo čekali i da vide da se problemi rešavaju, te da nije suština da je gradska administracija zadovoljna, već da građani koji žive tu vide da se njihovi problemi rešavaju. Gradonačelnik je izrazio nadu da će se uskoro i potpuno spojiti taj deo Novog naselja s Veternikom.

- Svi vidite kako ovo izgleda. Ispoštovan je dinamički plan i rokovi po ugovoru o javnoj nabavci – zaključio je direktor ZIG-a Goran Višnjić. - Želeo bih da vas pozovem da nam se sledećih dana pridružite na otvaranju Ulice Polgar Andraša i završetku druge faze izgradnje kanalizacione mreže u Budisavi. Jednostavno, idemo dalje.

Autobuski prevoz preći će na novi deo Bulevara Jovana Dučića, na čijem kraju će biti okretnica. Na novom delu Bulevara, kao i na Bulevaru kneza Miloša, postavljena su nova stajališta. Izvođač radova bio je „Graditelj NS”.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....