Ugovoren veliki posao za subotički vodovod

24.03.2015. | S. Iršević | Dnevnik

Ugovor o izgradnji poveza istočnog i zapadnog magistralnog vodovoda i magistralnog vodovoda u Lošinjskoj ulici, potpisan je u Subotici. Posao je vredan 796.000 evra, a za JKP „Vodovod i kanalizaciju” radove izvodi Građevinsko preduzeće „Graditelj NS” iz Novog Sada. Radovi će početi u junu i trajati do kraja iduće, 2016.godine.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Ovom investicijom dobićemo sigurnije povezivanje dva središnja gradska kompleksa Vodozahvata 1 i 2, a kad bude izgrađena i druga fabrika za preradu vode, imaćemo jednu kompleksnu celinu distribucije vode za piće u gradu – rekla je direktorka JKP „Vodovod i kanalizacija” Valerija Tot Godo.

Povez istočnog i zapadnog magistralnog vodovoda obuhvatiće izgradnju 3.900 metara magistralnog voda i 980 metara priključnih vodova po sledećim deonicama: od ulice Otmara Majera i Mačvanske do ulice Dušana Krnajskog. Drugi krak će ići od Pačirskog puta do ulice Otmara Majera do Izvorske, Pazinske, Bajnatske i Senčanskog puta. Krak će ići od Senćanskog puta do Lošinjske ulice gde se veže sa Magistralnim vodovodom u pomenutoj ulici.

Magistralni vodovod u Lošinjskoj ulici obuhvatiće izgradnju 1.100 metara magistralnog i 530 metara priključnog vodovoda. Obuhvatiće ulice Đorđa Natoševića od ulice Prvog ustanka prema Lošinjskoj, zatim će ići trasom od Lošinjske ulice, Đorđa Natoševića do Senćanskog puta, gde će da se poveže sa istočnim i zapadnim magistralnim vodovodom. Kraj radova za izgradnju magistralnog voda, kao i Kolektora 2 i 7 je decembar 2016. godine.

Zbog najavljenih radova, veliki deo grada biće raskopan i građani će na vreme biti obaveštavani gde i kada se odvijaju radovi.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...