Na Voždovcu počelo rušenje nelegalnih objekata

18.03.2015. | Tanjug

Nadležni organi gradske opštine Voždovac počeli su s rušenjem jednog od nelegalno sazidanih objekata u Beranskoj ulici na Banjici, a uklanjanje nelegalnih objekata nastaviće i u narednom periodu, navodi se u saopštenju te opštine.

Kako se ističe opština Voždovac će od ove godine redovno rušiti nelegalno sazidane objekate na svojoj teritoriji, obzirom na to da je grad Beograd izdvojio finansijska sredstva za sankcionisanje „divlje gradnje“.

- Taj objekat, koji se nalazi na veoma prometnom mestu, već duži niz godina predstavlja ruglo i mesto moguće zaraze, zbog bespravno useljenih lica koja su u okolini zgrade bacala otpad i uznemiravala stanovnike susednih zgrada – navodi se u saopštenju.

Na licu mesta bio je i rukovodilac „Odeljenja za inspekcijske poslove opštine Voždovac“ Tomislav Perić, koji je, kako se dodaje, rekao da će se rušenjem pomenutog objekta, pored sankcionisanja divlje gradnje, izaći i u susret brojnim građanima tog dela Voždovca, koji su do sada opštinskoj inspekciji podneli više od 50 prijava.

- Gradska opština Voždovac će i u narednom periodu, prema planu rušenja, uklanjati nelegalne objekte, čime će se zaustaviti dosadašnja praksa zidanja bez građevinske dozvole – poručila je ta opština.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...