Novi sad dobija novu montažnu garažu (video)

13.03.2015. | Sanja Kljajić | RTV

Novi Sad bi uskoro mogao da dobiju novu montažnu garažu u blizini Muzeja Vojvodine sa 150 parking mesta, ukoliko višegodišnji spor između Grada Novog Sada i firme „Energo maksystem“ konačno dobije sudski epilog.

Jedna od dve montažne garaže kupljene na tenderu 2004. godine i dalje stoji u skladištu „Bačka puta“ na Rimskim šančevima. Međutim, iz „Parking servisa“ kažu da su Grad Novi Sad i firma „Energo maksystem“ spremni da sredinom godine višegodišnji spor reše vansudskim poravnanjem, nakon čega bi garaža bila data na korišćenje „Parking servisu“.

- Postoji volja i sa jedne i sa druge strane da se taj spor reši, mislim da je spor oko devet miliona dinara. Naravno, pitanje u kakvom je stanju ta garaža. Biće potrebna i nabavka novih delova, ali mi smo spremni da uđemo u tu investiciju ukoliko se stvore uslovi – kaže Stevan Lugonja, direktor JKP „Parking servis“.

Osim još jedne montažne garaže koju Novosađani godinama čekaju, 100 novih parking mesta u beloj zoni biće uređeno u dvorištu Matice srpske, najavljuju iz Parking servisa i dodaju da će, čim vremenski uslovi to budu dozvoli, početi i radovi na asfaltiranju prilaznog puta i dela privremenog parkirališta u ulici Branimira Ćosića, o kom je RTV više puta izveštavala po pozivu gledalaca.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...