INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pušten u rad prečistač otpadnih voda u Janošiku kod Alibunara

22.09.2009. | eKapija

U mestu Janošik u opštini Alibunar završena je izgradnja kanalizacije i pušten u rad prečistač otpadnih voda. Ovaj komunalni infrastrukturni objekat, u čiju izgradnju je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine investirao 62 miliona dinara, simbolično je pustila u rad potpredsednica IV Vojvodine Ana Tomanova Makanova, u prisustvu predstvanika Vlade Slovačke, potpredsednika Skupštine Vojvodine Martina Zloha, predsednika opštine Alibunar i Kovačica, i meštana Janošika.

Kako je navedeno na sajtu IV Vojvodine, prečistač otpadnih voda pušten je probno u rad, a u potpunoj funkciji biće za 2-3 godine kada se formira dovoljan broj bakterija koje razgrađuju fekalne vode.

- Reč je o kapitalnom projektu za ovu sredinu, jer će se otpadne vode čistiti, puštati u kanal, a potom ponovo koristiti za navodnjavanje - rekla je Ana Tomanova Makanova izrazivši zadovoljstvo što je ovaj projekat realizovan zajedničkim ulaganjem Fonda za kapitalna investicije, Vlade Slovačke, odnosno mesta Mijeva, opštine Alibunar i samih meštana Janošika.

Predsednik Mesne zajednice Janošik Milan Kotruc rekao je da zbog velikog priliva atmosferskih voda, meštani nisu bili u mogućnosti da vodu koju uzimaju iz vodovodne mreže ispuštaju normalno, na nego se ta voda stalno izlivala i prelivala po dvorištima.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;