INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Voždovac postao veliko gradilište

02.02.2015. | Novosti

Rekonstrukcija Vojvode Stepe, priprema terena kod Trošarine za budući market lanca „Lidl“ i zemljišta u Bubanj potoku za prvu robnu kuću brenda „Ikea“ – samo su neki od započetih projekata. Predsednik Aleksanadar Savić najavio je još novih gradilišta i ulaganja u infrastrukturu na teritoriji ove prestoničke opštine, na skupu povodom godinu dana na vlasti.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Tako će se otvorenom vrtiću „Ciciban“ na Pašinom brdu pridružiti i nov objekat u Braće Jerković adaptacijom prostorija mesne zajednice u Meštrovićevoj ulici, a nakon izgradnje pogona za prečišćavanje otpadnih voda naselja Zuce, do juna 2015. godine počeće i gradnja istog postrojenja za naselje Pinosava, čime će se rešiti problem izgradnje kanalizacije celog podavalskog područja.

- U toku je i prva faza izgradnje Novog kumodraškog kolektora, a očekujemo i početak izvođenja radova na kolektoru Jelezovački potok u Jajincima – rekao je predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić. - Mnogo je još posla ostalo pred nama, a u tome će svakako pomoći što je merama štednje ostvaren suficit u opštinskom budžetu od 27 miliona dinara.

Uskoro počinje i eksproprijacija u Bubanj potoku, za šta je potpisan memorandum sa „Ikeom“ za investiciju „tešku“ 65 miliona evra za izgradnju prve robne kuće do 2016. godine na površini 35.000 kvadarata. Trenutno se izmešta i benzinska pumpa na Trošarini, koja će biti pomerena na pedestak metara dalje zbog temelja marketa novog lanca „Lidl“.

Krov za „Šumice“, naselje u Jajincima

Centar za kulturu i sport „Šumice“ staje na noge, a uskoro stiže i donacija Ambasade Japana u iznosu od 42.000 evra, koja će biti uložena za rekonstrukciju krova. Tokom proleća otvaraju se dva velika gradilišta u Jajincima – izgradnja Rejonskog zdravstvenog centra površine veće od 700 kvadrata kao i naselja Vila Banjica od 280.000 kvadrta. Novi stanovi za oko 10.000 stanovnika biće investicija kineskog preduzetnika Čang Sing Moa.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;