Kikinda: Put, struja, telefon za nove fabrike

27.01.2015. | Dnevnik

Infrastrukturno opremanje agroindustrijske zone u Kikindi u Bloku 41 i 43 počelo je 24. novembra i zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima radilo se čitavog decembra. U januaru je bilo prekida, ali izgradnja fekalne kanalizacije u zoni teče po planu.

- Završeni su građevinski radovi na crpnoj stanici, a izgrađena je i glavna mreža fekalne kanalizacije kroz ulicu Nova 4 i Nova 2. Počela je i izgradnja sekundarne kanalizacione mreže od ulice Nova 4 do firmi „Grapik“, „Grindeks“, „Blik Produkt“. Uradiće se 155 metara  sekunardne  i oko 600 metara glavne kanalizacione mreže kroz pomenute ulice. U toku su i pripremni radovi za izgradnju saobraćajnica, dok nas u narednom periodu očekuje montaža elektro i hidromašinske opreme – kaže Slavica Simulov iz kikindske „Direkcije za izgradnju grada“.

U radove će biti uloženo nešto više od 79 miliona dinara, od čega je Ministarstvo privrede obezbedilo 23,8, a lokalna samouprava 55 miliona dinara. Izvođač je „Graditelj NS“ iz Novog Sada.

- Putarski radovi obuhvatiće asfaltiranje ulica Nova 4, koja je produžetak ulice Mihajla Pupina i Nova 2, koja je produžetak potesa od firme „Grindeks“ ka Topolskom putu – dodaje Slavica Simulov. - Ukupno će biti asfaltirano oko hiljadu metara.

Elektro radovi obuhvatiće niskonaponsku i visokonaponsku mrežu, izgradnju trafo stanice i javne rasvete. Predviđeni su i građevinski radovi za telefonske instalacije što je lokalna samouprava preuzela kao svoj deo učešća u projektu. Firma „Telekom“ o svom trošku obaviće instalaterske radove. Rok za završetak radova u agroindustrijskoj zoni je 22. april.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?