INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Veliki Mokri Lug: Novo naselje za 5.000 ljudi

17.11.2014. | Novosti

Meštani Velikog Mokrog Luga dobiće nekoliko hiljada novih komšija! Novo naselje koje će biti izgrađeno uz Ulicu stražarska kosa predviđeno je na zelenoj površini i na oko 300 metara nadmorske visine. Unutar njega planirana je, između ostalog, izgradnja ambulante, obrazovnih i sportskih objekata, kao i trg sa vidikovcem.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Prema Planu detaljne regulacije, na oko 28 hektara gradiće se oko 1.628 stambenih jedinica u deset blokova. Tako će spomenuti deo opštine Zvezdara dobiti stambene zgrade, poslovne objekte i kuće sa dvorištima za oko 5.000 ljudi.

U ovom naselju iznad park šume Stepin lug (stari naziv Titov gaj), u „bloku 4“, biće smeštena zdravstvena stanica, a u narednom „mali stanari“. Naime, biće izgrađena osnovna škola za oko 500 učenika i vrtić za 350 dece uzrasta do sedam godina. Takođe, u ovom kraju predviđen je i dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju i odrasla i stara lica.

Ispred svih spomenutih ustanova biće urađeni trg i vidikovac, sa pogledom na okolni pejzaž, na površini od 10 ari placa. Taj centralni deo naselja okruživaće skulpture, klupe, fontana, česma i ulične svetiljke. Do njega će voditi stepenište sa platoima za odmor i zadržavanje pešaka.

Sedam ulica i čak tri prilaza

Ulaz u samo naselje biće moguć iz dela Vojvode Stepe, Stražarske kose i Cvetanove ćuprije sa po dve kolovozne trake i trotoarima širine 2,5 metara. Unutar planiranog područja prolaziće sedam ulica pod nazivom Nova.

U planu okretnica autobusa

U severnom delu novog naselja izgradiće se okretnica za tri autobuske linije koje dolaze iz pravca Malog Mokrog Luga i Kumodraža. Takođe, „Direkcija za javni prevoz“ planira da produži trasu linije 33 do planiranog sportskog kompleksa.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;