Kikinda: Ispeglana najgora deonica puta

13.11.2014. | Dnevnik

Najkritičnija deonica takozvanog Topolskog puta u kikindskoj opštini je ponovo u upotrebi. Ta, najlošija deonica puta Kikinda-Banatska Topola duga je 1,5 kilometar i rekonstruisana je sredstvima Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju grada“.

- Rekonstruisana deonica bila je najlošija u našoj opštini i nismo mogli ovaj posao da ostavimo za narednu godinu. Našli smo sredstva, a izvođač je bila firma „Graditelj NS“ iz Novog Sada kao najpovoljniji ponuđač na javnoj nabavci. Predviđeni posao oni su završili pre roka – istakao je član Opštinskog veća Milivoj Linjački.

Prostala deonica puta od Kikinde ka Banatskoj Topoli je u solidnom stanju, ali ima mesta koja će, ukoliko se čeka, biti u kritičnom stanju, procenjuje Linjački.

Za sanaciju najfrekventijeg lokalnog puta koji najviše koristi teška mehanizacija NIS-a, ali i poljoprivrednih preduzeća, utrošen je 21,5 milion dinara. Kolovoz prepunih udarnih rupa toliko je bio loš, da su neimari morali da zamene oko 700 kvadratnih metara. Do kraja godine ostalo je da se zakrpe udarne rupe u nekoliko gradskih ulica.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...